Obavijesti

News

Komentari 0

'Upravljanje sustavom robnih zaliha podići na višu razinu'

'Upravljanje sustavom robnih zaliha podići na višu razinu'

Također je rekao kako se u robne zalihe uvode i neki novi artikli, lijekovi, cjepiva i medicinski materijal. Sustavom robnih zaliha treba upravljati racionalno, a ne samo pod dojmom jedne ugroze, rekao je Tušek

VIDEO

U saborskoj raspravi o Prijedlogu zakona o strateškim robnim zalihama Žarko Tušek (Klub HDZ-a) najavio je u četvrtak potporu ističući kako je bit tog prijedloga da se sustav upravljanja podigne na višu operativnu razinu kako bi mogao brže i učinkovitije odgovoriti na nove izazove.

Također je rekao kako se u robne zalihe uvode i neki novi artikli, lijekovi, cjepiva i medicinski materijal. Sustavom robnih zaliha treba upravljati racionalno, a ne samo pod dojmom jedne ugroze, rekao je Tušek.

Urša Raukar Gamulin (Klub zeleno-lijevog bloka) rekla je kako je pri upravljanju robnim zalihama potrebno preciznije utvrditi ovlasti, kao i saborski nadzor.

Nužno je, istaknula je, kvalitetno povezati sustav Civilne zaštite sa sustavom robnih zaliha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvatski sabor deklaracijom osudio agresiju na Ukrajinu
Hrvatski sabor deklaracijom osudio agresiju na Ukrajinu

Željko Pavić (Klub socijaldemokrata) predložio je da se prekršajne odredbe za kršenje ugovora o skladištenju utvrde u postotku ovisno o vrijednosti uskladištene robe u robnih zalihama, pri čemu se zauzeo za njihovo pooštravanje. U tom smislu podsjetio je na nestanak 18 tona žita prije nekoliko godina, za što nitko nije odgovarao.

Marija Selak Raspudić (Most) upozorila je kako se raspravlja o Prijedlogu zakona o strateškim robnim zalihama, a da se još nije raspravljalo i izvješću o stanju robnih zaliha u 2020. iako je ono u saborskoj proceduri još od listopada. Ustvrdila je kako je ono zatajeno te kako se roba za robne zalihe nabavljala bez javnog natječaja.

Jandroković: Solidarni smo s ukrajinskim narodom, stabilna Ukrajina interes je cijele Europe
Jandroković: Solidarni smo s ukrajinskim narodom, stabilna Ukrajina interes je cijele Europe

Neuvjerljivim je ocijenila opravdanje da Ravnateljstvo robnih zaliha nije provodilo kontrolu zbog pandemije koronavirusa, ustvrdivši kako je u Hrvatskoj "u tijeku najveća pljačka od njezina osnutka". Upitala je i o donacijama cjepiva protiv koronavirusa, kojeg je, kako je rekla, nabavljeno 19 milijuna doza, zbog nemogućnosti skladištenja.

Branko Grčić (Klub SDP-a) problematizirao je ulogu i značaj strateških robnih zaliha te novčano ulaganje u njih, ističući kako se iznos od samo osam milijuna kuna ne može nazvati strateškim.

Treba nam registar stanovništva po uzoru na druge zemlje
Treba nam registar stanovništva po uzoru na druge zemlje

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić rekao je kako će se do drugog čitanja razmotriti u raspravi iznesene primjedbe na zakonski prijedlog, a predloženo rješenje da se prekršajne sankcije za nepoštovanje zakona utvrde u postotnom iznosu u odnosu prema vrijednosti uskladištene robe ocijenio je zanimljivim.

O prigovoru zastupnika Kreše Beljaka protiv stegovne mjere udaljavanja sa sjednice nije se raspravljalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a