Obavijesti

News

Komentari 12

Uragan će do New Orleansa stići na 7. godišnjicu Katrine

Uragan će do New Orleansa stići na 7. godišnjicu Katrine
6

U gradovima na obali otvorena su skloništa za one koji neće uzmaknuti pred nevremenom. Očekuje se da će do obale Louisiane uragan stići u noći na srijedu

VIDEO

Uragan Issac koji će zahvatiti obale četiri savezne američke države na svojemu je putu prema New Orleansu i trebao bi udariti baš na sedmu obljetnicu razorne oluje Katrina, piše AP.

Otvorena su skloništa za one koji neće uzmaknuti pred nevremenom. Očekuje se da će do obale Louisiane uragan stići u noći na srijedu. Vlasti za sada nisu naredile masovnu evakuaciju stanovništva. 

Gradonačelnik New Orleansa Mitch Landrieu rekao je kako Isaac ima putanju vrlo sličnu Katrininoj, a činjenica da se udar očekuje na godišnjicu kod stanovništva izaziva nelagodu. 

Iz američkog Nacionalnog centra za uragane izvijestili su kako je Isaac dosegao kategoriju I. s vjetrovima koji pušu do 120 kilometara na sat. Očekuje se kako će jačati kako će se približavati obali te bi brzine vjetra mogle doseći i više od 130 kilometara na sat, piše ABC News.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog uragana je, kako javlja Reuters, u utorak prekinuto 93,28 posto dnevne proizvodnje nafte i 66,7 posto proizvodnje plina u područjima Meksičkog zaljeva kojima upravljaju Sjedinjene Američke Države. Brojke bi se lako mogle povećati idućih dana.

Predsjednik Barack Obama upozorio je da se oluja mora shvatiti ozbiljno i dozvolio korištenje saveznih rezervi. 

- Sad ne treba izazivati sudbinu i ne treba se oglušiti o službena upozorenja, nego ih treba shvatiti ozbiljno, rekao je Obama i poručio svim građanima da slušaju svoje dužnosnike i njihove savjete, čak i ako im kažu da moraju napustiti domove.

'Katrina' odnijela 1.800 života

Uragan Katrina 29. kolovoza 2005. godine opustošio je New Orleans. Jačine 3. kategorije i s vjetrovima do 180 kilometara na sat, uragan je usmrtio gotovo 1.800 ljudi, a tisuće su ih ostale bez domova. Načinjeno je na desetke milijardi dolara štete, a Katrina je ostala zapisana kao jedan od najrazornijih uragana u američkoj povijesti. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a