Obavijesti

News

Urbani vrtovi od 21. travnja opet kreću u akciju uređivanja

Urbani vrtovi od 21. travnja opet kreću u akciju uređivanja
1

Ove godine postoji još veći interes i želja za suradnjom na ovom projektu, a od 21. travnja uređenje Gradskog vrta Sveta Klara započinje ovogodišnju tradiciju

Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz pomoć Peveca, Ožujskog, Mesne industrije Ravlić i PBZa  nastavljaju s uređenjem društvenih zona gradskih vrtova. Uz besplatne vrtne specijalitete, piće, zabavu i glazbu, organizatori projekta Urbani vrtovi pozivaju u utorak, 21. travnja Zagrepčane i sve zainteresirane na akciju uređenja Gradskog vrta Sveta Klara.

Gradski vrtovi omogućavaju građanima proizvodnju ekološki neupitne hrane, a usto i utječu na smanjenje zagađenja okoliša jer ta hrana potječe iz njihove neposredne blizine i nije ju potrebno transportirati. Uz to, ekološka hrana iz vlastitog vrta ne predstavlja luksuz nego pravo građana, a druženje u vrtovima povezuje susjede i čni život u gradovima manje otuđenim.

Zbog niza takvih razloga pozivamo vas da se pridružite, u utorak od 16 do 19 sati u Čavoglavskoj ulici b. b. u Svetoj Klari, prvoj ovogodišnjoj zelenoj akciji Urbanih vrtova, projekta koji će se nastaviti diljem Hrvatske.

Pevec i Samoborka darovat će materijal i sve potrebno za popločavanje te kućicu za alat koju će koristiti stotine građana koji već obrađuju parcele u Gradskom vrtu Sveta Klara. Ecoimpuls darovat će ekološke presadnice povrća, a Agronomski fakultet organizirati besplatnu radionicu o kompostiranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebno pozivamo čitatelje 24sata koji žive u obližnjim kvartovima, da sa sobom donesu 24sata, jer častimo Žujom iz Zagrebačke pivovare i zakuskom Mesne industrije Ravlić. Količine hrane i pića bit će, doduše, ograničene, ali ćemo se pobrinuti da nam nitko ne ostane ni gladan ni žedan. Udruga kuhari bez granica Renato koju je s humanitarnim ciljem pokrenuo poznati akademik kulinarstva Branko Ognjenović i chef Marko Živaljić iz Majsecovog mlina pripremit će vrtne specijalitete i juhice koje ćemo servirati za dugim zajedničkim stolom.

Uživat ćete i u glazbi bivše Divasice Marije Husar i vrsnog jazz banda, a program će voditi poznata glumica Marija Borić i radijski voditelj Velimir Čajko. Upoznat ćete i akademske slikare Nikolinu Ivezić, Petra Hranuellija i Mariju Kondres Dujmović koji će oslikati obližnji zid i učiniti Svetoklarski vrt posebno lijepim.

Zahvaljujemo Pevecu, glavnom partneru projekta Urbani vrtovi, Zagrebačkoj pivovari koja pomaže projekt od prvog dana, kao i PBZ-u na podršci održivom razvoju. Također i ekološkom prijevozniku Eko taxiju, domaćem proizvođaču mesnih proizvoda MI Ravlić i Ecoimpulsu, donatoru povrtnih presadnica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina