Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Kraj drame: Otmičara uhitili u Zagrebu, žena je vozila auto

Zdravka Kenđelića (46) uhitili su oko 8 sati kod City Centra II na Žitnjaku u Zagrebu. Kod njega su pronašli i oružje. Žena koju je oteo je u stanju šoka, ali nije ozlijeđena

Petar Glebov/Pixsell
Foto: Petar Glebov/Pixsell
160 komentara

Otmičar je u utorak lociran u Vrbovcu, nakon čega je bježao prema Zagrebu. Predao se te su ga uhvatili nešto iza 8 sati kod City Centra II na zagrebačkom Žitnjaku. Kod njega su pronašli i oružje.

Đurđevački kraj je bio pod opsadom. Policijski helikopter nadlijetao je Đurđevac i širu okolicu u potrazi za Zdravkom Kenđelićem (46) u ponedjeljak poslijepodne oteo svoju susjedu. Policija ga je tražila cijelu noć.

Čim se razdanilo, potraga za bjeguncem počela je i iz zraka. Noćas su u Đurđevac poslane pojačane snage interventne policije iz Zagreba, a rano jutros stigla je pomoć interventnih policajaca i iz Varaždina, Križevaca, Bjelovara.  

Bjegunac je za taokinju uzeo susjedu Anu Patačko (39), koja živi samo nekoliko kuća dalje od Kenđelića. Žena je u šoku, ali je dobro. Ona je vozila automobil.

Ukrao sapun

Prema neslužbenim informacijama, Kenđelić je u ponedjeljak ukrao sapun u trgovačkom centru nakon čega se potukao sa zaštitarima koji su ga uhvatili u krađi. Nakon dolaska policije na koju je zapucao, počeo je bježati. Naišao je na par Patačko koji je bio u Peugeotu. Muškarca je izbacio iz automobila, a ženu oteo i s njom u autu pobjegao.

Na terenu je od ponedjeljka popodne cijela PU koprivničko-križevačka, a u potragu su se uključili i pripadnici ATJ Lučko. Kontrole su na cestama na području Koprivnice pa sve do Bjelovara.

U Njemačkoj je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva, nakon čega su ga, prije pet godina, njemačke vlasti deportirale u Hrvatsku. 

Prvo je navodno dobio šest godina zbog ubojstva jedne osobe u narkomiljeu, a na dodatnih osam godina robije navodno je osuđen zbog ubojstva cimera u zatvorskoj ćeliji.

Na 'Fejsu' poručio: 'Rat je počeo'

Kenđelić je na svom Facebook profilu u ponedjeljak prije otmice prvo napisao 'Ako ja onda svi', a sat vremena kasnije i 'Rat je počeo'.

Možda vas zanima i ovo:
Message