Obavijesti

News

Komentari 160

Kraj drame: Otmičara uhitili u Zagrebu, žena je vozila auto

Kraj drame: Otmičara uhitili  u Zagrebu, žena je vozila auto
30

Zdravka Kenđelića (46) uhitili su oko 8 sati kod City Centra II na Žitnjaku u Zagrebu. Kod njega su pronašli i oružje. Žena koju je oteo je u stanju šoka, ali nije ozlijeđena

VIDEO

Otmičar je u utorak lociran u Vrbovcu, nakon čega je bježao prema Zagrebu. Predao se te su ga uhvatili nešto iza 8 sati kod City Centra II na zagrebačkom Žitnjaku. Kod njega su pronašli i oružje.

Đurđevački kraj je bio pod opsadom. Policijski helikopter nadlijetao je Đurđevac i širu okolicu u potrazi za Zdravkom Kenđelićem (46) u ponedjeljak poslijepodne oteo svoju susjedu. Policija ga je tražila cijelu noć.

Čim se razdanilo, potraga za bjeguncem počela je i iz zraka. Noćas su u Đurđevac poslane pojačane snage interventne policije iz Zagreba, a rano jutros stigla je pomoć interventnih policajaca i iz Varaždina, Križevaca, Bjelovara.  

Bjegunac je za taokinju uzeo susjedu Anu Patačko (39), koja živi samo nekoliko kuća dalje od Kenđelića. Žena je u šoku, ali je dobro. Ona je vozila automobil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukrao sapun

Prema neslužbenim informacijama, Kenđelić je u ponedjeljak ukrao sapun u trgovačkom centru nakon čega se potukao sa zaštitarima koji su ga uhvatili u krađi. Nakon dolaska policije na koju je zapucao, počeo je bježati. Naišao je na par Patačko koji je bio u Peugeotu. Muškarca je izbacio iz automobila, a ženu oteo i s njom u autu pobjegao.

Na terenu je od ponedjeljka popodne cijela PU koprivničko-križevačka, a u potragu su se uključili i pripadnici ATJ Lučko. Kontrole su na cestama na području Koprivnice pa sve do Bjelovara.

U Njemačkoj je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva, nakon čega su ga, prije pet godina, njemačke vlasti deportirale u Hrvatsku. 

Prvo je navodno dobio šest godina zbog ubojstva jedne osobe u narkomiljeu, a na dodatnih osam godina robije navodno je osuđen zbog ubojstva cimera u zatvorskoj ćeliji.

Na 'Fejsu' poručio: 'Rat je počeo'

Kenđelić je na svom Facebook profilu u ponedjeljak prije otmice prvo napisao 'Ako ja onda svi', a sat vremena kasnije i 'Rat je počeo'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto