Obavijesti

News

Komentari 87

Urušilo se tlo u dvorištu zgrade u Samoboru, stanare evakuirali: 'Tlo se urušava, rupa se još širi'

Urušilo se tlo u dvorištu zgrade u Samoboru, stanare evakuirali: 'Tlo se urušava, rupa se još širi'

Tlo se urušilo i rupa se dalje širi u dvorištu stambene zgrade u Samoboru. Evakuirano je svih 11 stanara zgrade te su pronašli privremeni smještaj. Na terenu su sve službe.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je na Twitteru o urušavanju tla u dvorištu stambene zgrade u Samoboru.

- Sinoć oko ponoći zaprimljena je dojava stanara zgrade u Samoboru da je osjetio podrhtavanje i izašao iz zgrade te vidio kako je došlo do urušavanja tla u dvorištu stambene zgrade - napisali su.

Pregledom je utvrđeno da se radi o tlu površine 20 metara kvadratnih koje se nalazi sa stražnje strane zgrade. Najdublja točka iznosi oko 270 centimetara.

- Vide se kanalizacijske cijevi. Zgrada je sagrađena prije otprilike pet godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade - dodali su.

Evakuirano je svih 11 stanara zgrade te su pronašli privremeni smještaj. Na terenu su sve službe.

- Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, vatrogasci JVP Samobor, gradonačelnica Samobora, načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, HEP-a i Plinare, a u jutarnjim satima na teren će izaći građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide - naveli su.