Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ravnatelj policije je potvrdio: Više ljudi je uhićeno u Čistoći

Nakon nešto više od sat vremena s njima su otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika te direktor tvrtke Ante Aleksić. Pretpostavlja se da idu na dodatne razgovore

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
53 komentara

Petnaestak djelatnika Uskoka su u utorak oko 7 ujutro ušli u sjedište splitske komunalne tvrtke Čistoća, doznaje Tportal

Obavili su niz razgovora u upravnoj zgradi i na susjednom odlagalištu Karepovac. Nakon nešto više od sat vremena s njima su otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika te direktor tvrtke Ante Aleksić. Prethodno su se istražitelji duže vrijeme zadržali u Aleksićevu uredu, gdje su po svemu sudeći obavljali pretres. On je na direktorsku funkciju imenovan prije nekoliko mjeseci, no prethodno je u Čistoći duži niz godina bio zaposlen u srednjem menadžmentu.

Direktor tvrtke Ante Aleksić ne javlja se na telefonske pozive, dok slušalicu ne dižu ni na Karepovcu. 

Uhićeno 'više osoba' 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da je "više osoba" uhićeno. 

- Izvidi se provode zajedno s Uskokom, radi se o kolektivnim kaznenim dijelima, mogu samo reći da je više osoba uhićeno - rekao je Milina. 

U policiji nisu željeli govoriti o detaljima akcije jer je riječ o slučaju iz nadležnosti Uskoka, a prema nesužbenim podacima u tijeku su uhićenja, ali i pretrage ureda i stanova na splitskom području.

Kako piše Tportal, istraga je trajala mjesecima, a zaposlenici su navodno potpuno otvoreno razgovarali o nelegalnim radnjama. U središtu istrage je i odlaganje otpada na Karepovcu. Istražitelji sumnjaju da su radnici po vlastitom dogovoru i uz znanje direktora na odlagalištu svakodnevno primali kamione s građevinskim i drugim vrstama otpada, bez da su to registrirali i bez da su za to naplaćivali propisane naknade. 

Šteta za tvrtku Čistoća i posredno na splitski proračun je procijenjena na nekoliko milijuna kuna, javlja Tportal. 

Vrdoljak: Uhićenja nije bilo 

Operativna direktorica splitske Čistoće Ljubica Vrdoljak kaže kako su na razgovoru sa službenicima PNUSKOK-a zaposlenici odlagališta Karepovac. Koliko njih od ukupno četvero koji tamo rade, nije joj poznato. Uhićenja, kaže, nije bilo. 

- Između pola osam i osam jutros došla su tri službenika PNUSKOK-a. Jedan me od njih zamolio da osiguram na Karepovcu zamjenu za buldožeriste, imamo dvojicu u jutarnjoj smjeni. Rečeno je da s njima moraju obaviti razgovore. Ja sam to učinila. Ne znam o čemu se radi, nikakvu drugu informaciju nisam dobila. Buldožeristi su najdirektnije gore na ravnanju otpada koji dolazi, i znaju najbolje što se na Karepovac dovozi - rekla je Vrdoljak. Dio odlagališta je u sanaciji, napominje, a na drugi dio se dovozi otpad iz grada. Što se na tom drugom dijelu s otpadom može dogoditi, ne zna. 

- Ne očekujem ništa ozbiljnije, zbog čega bi bilo privođenja, napominje operativna direktorica. Jesu li PNUSKOKOVC-i uzeli dokumente i sjedišta Čistoće, ne može govoriti

- U šoku sam ako je tako! Da je netko mogao raditi išta nelegalno pored naše čuvarske službe i kamera, ne razumijem - kaže operativna direktorica splitske Čistoće Vrdoljak. Ništa o tome unutar tvrtke, dodaje, nikad nije čula. Ne vjeruje kako bi se netko usudio raditi takvo nešto. S Karepovcem ona nema nikakve veze, već je zadužena za organizaciju službe prikupljanja otpada, zaključuje. 

Direktor Ante Aleksić joj se ne javlja na telefon i pretpostavlja da je priveden na obavijesni razgovor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda vas zanima i ovo:
Message