Obavijesti

News

Komentari 2

Uskok je optužio 14 ljudi zbog krijumčarenja 88 stranaca...

Svih 14 okrivljenih optuženi su za kaznena djela zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma

VIDEO

Zbog sumnje da su organiziranim ilegalnim prebacivanjem preko granice 88 stranih državljana protuzakonito zaradili najmanje 90 tisuća eura, Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv skupine od 12 hrvatskih državljana, jednog s državljanstvom Hrvatske i Kosova te jednog Albanca.

 Prvu trojicu Uskok tereti da su od  siječnja do lipnja prošle godine, na širem području Osijeka i Baranje te drugim mjestima u Hrvatskoj i na području Srbije, organizirali prebacivanje većeg broja državljana Kosova i drugih zemalja iz Srbije u Hrvatsku, izvijestio je Uskok na internetskim stranicama.

 U cilju realizacije dogovorenoga plana, prvo i drugookrivljeni su se povezali s četvrtookrivljenim te više osoba s područja Srbije i Kosova, s kojima su dogovarali vrijeme, mjesto, broj osoba i cijenu ilegalnog prebacivanja, za iznos od najmanje 300 eura po osobi.

 Tužiteljstvo tereti trećeokrivljenoga da se povezao s više drugih optuženika te osobama iz Srbije i Kosova, s kojima je dogovorio da će za iznos od najmanje dvije tisuće eura po osobi organizirati dolazak većeg broja stranaca, zatim smještaj u Srbiji, njihovo ilegalno prebacivanje u Hrvatsku te daljnju vožnju do namjeravanih odredišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Na ovaj način prvo i drugookrivljeni su u devet navrata ilegalno prebacili 40 stranaca, dok je u organizaciji trećeokrivljenog u četiri navrata prebačeno 48 stranih državljana, čime je ta skupina protuzakonito zaradila najmanje 90 tisuća eura, koje su međusobno podijelili sukladno ulogama u pojedinom prebacivanju.

 Uskok također tereti 12-okrivljenoga da je u veljači prošle godine s nepoznatim osobama iz Srbije dogovorio prebacivanje devet stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku te njihovo preuzimanje, smještaj i prijevoz do namjeravanih odredišta za iznos od najmanje 400 eura po osobi.

 Svih 14 okrivljenih optuženi su za kaznena djela zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a