Obavijesti

News

Komentari 40

Uskok sumnja i da je koristila utjecaj kako bi sredila stalni posao svojoj sestri u HEP-u

Uskok sumnja i da je koristila utjecaj kako bi sredila stalni posao svojoj sestri u HEP-u
1

Uskok sumnjiči Josipu Rimac i da je od glavnog urednika jednog portala tražila da ne objavljuje tekstove o nezakonitom zapošljavanju u HEP-u obećavši mu da će mu zaposliti sina u ispostavi HZZ-a u Otočcu

VIDEO

USKOK je, nakon donošenja rješenja o provođenju istrage protiv 13 okrivljenika od 30. svibnja 2020. godine, donio rješenje o proširenju istrage protiv petero okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. 

Josipa Rimac: Dobar dan, ja bih prijavila da me prisluškuju!
Josipa Rimac: Dobar dan, ja bih prijavila da me prisluškuju!

Osnovano se sumnja da je prvookrivljena Josipa Rimac, koristeći svoj položaj državne tajnice u Ministarstvu uprave, kao i društveni utjecaj koji je stekla kroz višegodišnje obnašanje dužnosti gradonačelnice Knina te zastupnice u Hrvatskom saboru, 25. siječnja 2020. godine u Zagrebu, nakon što ju je četrnaestookrivljena obavijestila da nije položila posebni dio Državnog stručnog ispita kod petnaestookrivljene, državne službenice u Ministarstvu uprave i članice Državne ispitne komisije koja ju je ispitivala, na njeno traženje da kontaktira ispitivačicu i unatoč tome joj omogući uspješno polaganje ispita, uputila četrnaestookrivljenu da se vrati na mjesto ispitivanja i prenese ispitivačici da državna tajnica traži da ju ponovno ispita, što je ova i učinila. 

Pogledajte video: Osumnjičeni za korupciju, ali i dalje imaju pravo na povlastice

Pokretanje videa...

Video vijesti 31.5.2020. 01:06

Iako je petnaestookrivljena u zapisniku već konstatirala  da ispitana nije položila cijeli ispit te da ju je uputila na ponavljanje, naknadno je zapisnik izmijenila navodeći da je ispit u cijelosti položila.

Afera Vjetroelektrane: Sud BiH odbio zahtjev za pritvor Bašića
Afera Vjetroelektrane: Sud BiH odbio zahtjev za pritvor Bašića

Rimac je, sumnja Uskok, od siječnja 2020. godine do kraja ožujka 2020. godine, u Zagrebu i Otočcu, od šesnaestookrivljenog, člana uprave HEP d.d. nadležnog za poslovanje ovisnog društva HEP ODS d.o.o., zatražila da njenoj sestri zaposlenoj na određeno vrijeme u društvu HEP ODS, Elektra Šibenik, neovisno o stvarnim potrebama tog društva osigura prijem u stalni radni odnos.

Josipa Rimac ostaje u pritvoru
Josipa Rimac ostaje u pritvoru

Na to je HEP-ovac pristao te je osigurao potpisivanje potrebnih suglasnosti o prijemu na neodređeno vrijeme, a i sam je potpisao suglasnost. Također se osnovano sumnja da je od 5. do 16. ožujka 2020., nakon što je prethodno od istog HEP-ovca upoznata da sedamnaestookrivljeni, glavni urednik jednog portala, istražuje i planira objavu članaka o nezakonitostima prilikom zapošljavanja u sustavu HEP d.d., kontaktirala urednika te od njega zatražila da zastane s istraživanjem i ne objavi članke.

Pogledajte video: Hobotnica Josipe Rimac

Pokretanje videa...

Josipa Rimac - hobotnica 01:26

Zauzvrat mu je obećala osigurati zaposlenje njegovog sina u ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u Otočcu, na što je ovaj pristao i nije objavio navedene članke, a Rimac je, sumnja Uskok, koristeći svoj položaj i autoritet kao i društveni utjecaj, od ravnatelja HZZ-a u više navrata zatražila da u Ispostavi u Otočcu ili u blizini Otočca osigura zapošljavanje sina glavnog urednika portala neovisno o potrebama službe, a da će ona po potrebi osigurati suglasnost Ministarstva uprave za to radno mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca