Obavijesti

News

Komentari 27

Ivi Sanaderu i Ježiću produžili su pritvore za još dva mjeseca

Ivi Sanaderu i Ježiću produžili su pritvore za još dva mjeseca
4

USKOK je proširio istragu protiv Ive Sanadera i Roberta Ježića. Ježića terete da je nagovarao Ivu Sanadera na zloporabu položaja i ovlasti, kažu u DORH-u

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader ostat će u slazburškom pritvoru još dva mjeseca. To je u utorak odlučio Pokrajinski sud u Salzburgu. U obrazloženju odluke stoji kako se Sanaderu na teret stavljaju iznimno teške optužbe. Glavni razlog za produženje pritvora još je uvijek "opasnost od bijega", prenosi Večernji list. Sanader se ima pravo žaliti na ovu odluku Višem sudu u Linzu. 

Sanaderov odvjetnik Werner Suppan je za austrijsku APA-u rekao kako njegov klijent ne želi da ga se izručio Hrvatskoj. Sanader, tvrdi Suppan, smatra kako u Hrvatskoj ne bi imao pravedan postupak. Odvjetnik je istražnoj sutkinji predao i opsežnu dokumentaciju u kojoj se obrazlaže da u Hrvatskoj nema preduvjete za pravedan sudski postupak. Navodno su i stručnjaci bivšem premijeru preporučili da se bori protiv izručenja. Suppan je kazao da je sutkinja zatražila dodatnu dokumentaciju od Hrvatske vezanu za Sanaderovo izručenje te je ono odgođeno do daljnjeg. 

Sanader i Ježić za 10 milijuna eura htjeli oštetiti Janaf?

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, odlučila je u utorak kasno popodne kako će vlasnik Diokija i dnevnika Novi list Robert Ježić ostati u pritvoru još dva mjeseca.

Uskok je proširio istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i Roberta Ježića zbog sumnji da su JANAF htjeli oštetiti za 10 milijuna eura, objavio je DORH. Ježića terete da je Sanadera pokušao poticati na zloporabu položaja i ovlasti. 

USKOK sumnja da je Sanader od studenog 2008. do lipnja 2009. na traženje Ježića, većinskog vlasnika društva DIOKI naložio Polančecu, koji je tada bio ministar gospodarstva, da organizira sastanak Ježića s upravom JANAF-a. Cilj je navodno bio da JANAF od DIOKI-ja kupi građevinsko zemljište s terminalom za skladištenje nafte na Žitnjaku, ali po cijeni od najmanje 28 milijuna eura. Tu je cijenu, navodi USKOK, postavio Ježić. No na kraju je JANAF zemljište kupio za 18 mil. eura jer je cijena od 28 milijuna prema procjenama JANAF-a bila previsoka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa