Obavijesti

Promo sadržaj

Uskoro kreće novi krug prijava za stambene kredite uz državnu subvenciju

Uskoro kreće novi krug prijava za stambene kredite uz državnu subvenciju
1

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama drugi će put ove godine provesti program subvencioniranja dijela stambenih kredita za prvih pet godina kao mjeru pomoći u stambenom zbrinjavanju mladih.

Od 2017. godine, kad je program pokrenut, više od 13 tisuća obitelji u kojima je rođeno 1.300 djece je osiguralo domove zahvaljujući ovoj mjeri.

Novost ove godine jest da se natječaj za stambene subvencije raspisuje dvaput godišnje, u proljeće i u jesen. Prijave su se tako na posljednji poziv zaprimale 30. ožujka do 30. travnja ove godine, a primljeno je 3.681 zahtjeva za subvencijom kredita. Za rujan je najavljen novi krug prijava, a OTP banka d.d. će, kao i proteklih godina, ponovno sudjelovati u provedbi ove mjere.

Provjerite ispunjavate li uvjete

Kriteriji za prijavu ostaju isti: na natječaj se mogu prijaviti građani do 45 godina starosti s prebivalištem na području Hrvatske koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog kredita koje utvrđuje kreditna institucija, odnosno banka. Uvjet je također da građani koji predaju prijavu te njihov bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner, u vlasništvu nemaju stan, odnosno kuću ili posjeduju jedan stan ili kuću koju prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće, tj. gradnje kuće za vlastito stanovanje.

Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500 eura po kvadratnom metru, odnosno do iznosa od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a OTP banka d.d. će ponovo ponuditi konkurentne uvjete za ugovaranje ovih kredita.

Poticajna mjera

Rok subvencioniranja kredita produžuje se za dvije godine za svako živorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja te za jednu godinu po djetetu, članu kućanstva podnositelja zahtijeva, koje nema navršenih 18 godina. Također, ako je podnositelj zahtjeva ili član njegova kućanstva utvrđenog invaliditeta većeg od 50 % tjelesnog oštećenja, rok subvencioniranja kredita dodatno se produžuje za dvije godine.

Koji je iznos subvencija?

Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje ili gradi i kreće se od 30 do 51 %. Najviše dobivaju oni koji namjeravaju kupiti stan ili kuću ili izgraditi kuću u najnerazvijenijim područjima, dok 30 posto mjesečne rate kredita ide onima koji su odlučili kupiti ili izgraditi nekretninu u urbanim središtima poput Zagreba.

Statistike pokazuju da danas gotovo 60 posto mladih u dobi od 25 do 30 godina žive s roditeljima. Ako ste mladi ili možda i malo stariji, a još uvijek nemate riješeno stambeno pitanje, onda je baš ovo prilika koju ste čekali. Obratite se OTP banci d.d. već danas kako biste na vrijeme dobili sve potrebne informacije o sudjelovanju u ovom programu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini