Obavijesti

News

Komentari 65

Medved o prosvjedu: 'Kad je cilj nasilno rušenje institucija, to je apsolutno neprihvatljivo'

Medved o prosvjedu: 'Kad je cilj nasilno rušenje institucija, to je apsolutno neprihvatljivo'

Umjesto premijera Andreja Plenkovića koji je pozitivan na koronavirus, sjednicu Vlade će voditi potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. Obzirom na situaciju, u Vladu su se vratile i maske na lica

VIDEO

Jutros smo zaprimili informaciju kako je predsjednik Vlade pozitivan na korona virus, želimo mu svi brz oporavak i ozdravljenje, poručio je na početku sjednice Vlade ministar branitelja i potpredsjednik Tomo Medved, kojeg je premijer Andrej Plenković ovlastio da saziva i predsjeda sjednicama te potpisuje dokumente u ime Vlade dok je on u izolaciji pozitivan na korona virus.

PRATITE UŽIVO:

Obzirom na situaciju, u Vladu su se vratile i maske. Pa su tako svi djelatnici, kao i ministri, dobili preporuku da ih nose na licima u zatvorenom prostoru. 

Zagreb: 149. sjednicu Vlade RH vodio je potpredsjednik Vlade Tomo Medved

Medved se osvrnuo na strašnu željezničku nesreću koja se u petak navečer dogodila u Novskoj.

- Dogodila se jedna od većih željezničkih nesreća, izražavam sućut obiteljima troje preminulih. Čim se nesreća dogodila na teren su izašle sve žurne službe, a predsjednik Vlade je s ministrima odmah došao na mjesto nesreće. Županijsko odvjetništvo u Sisku provodi istragu kako bi se otkrili uzorci nesreće - rekao je.

Podsjetnik na paket mjera i nove cijene goriva

Podsjetio je na mjere Vlade u borbi protiv ove energetske krize i inflacije vrijedan 21 milijardu kuna te na nove cijene goriva, naglasivši kako se prvi puta definirala i najviša maloprodajna cijena ukapljenog plina.

- Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri. 

rvi puta se Uredbom definirala najviša maloprodajna cijena ukapljenog naftnog plina na način da je marža za spremnike ograničena na 2,80 kuna po kilogramu, a u bocama je cijena ograničena na 13,94 kune po kilogramu. Litra benzina košta 10,57, što je smanjenje za 0,05 lipa, a dizela 12,88 kuna, što je smanjenje za 0,01 lipu - naveo je.

Paket mjera pomoći, podsjetio je, odnosi se na ublažavanje rasta cijena električne energije za kućanstva, za javni i neprofitni sektor te poduzetnike. 

- Cijena plina za kućanstva do 1. travnja ostaje ista, a tražimo europsko rješenje, cjelovito rješenje, koje će pomoći i gospodarstvu. Uveli smo ograničenje cijene osnovnih prehrambenih proizvoda, što je omogućilo pojeftinjenje potrošačke košarice za 30 posto - istaknuo je dodavši kako su povećali i iznos socijalnih naknada, omogućili jednokratnu naknadu za umirovljenike, potpore za nezaposlene i za zapošljavanje žena. 

- Tu su i potpore studentima, poljoprivrednicima, ribarima. Društvo i gospodarstvo će snažnije usmjeriti zelenoj tranziciji kroz veću energetsku učinkovitost i veća ulaganja u obnovljive izvore energije - dodao je. 

Novi paket mjera, naglasio je, karakteriziraju tri elementa.

- Snažan je, pravedan i sveobuhvatan, a pratit će ga i posebni porez na dobit koji ćemo uvesti do kraja godine, kako bi svi dali svoj doprinos u krizi, a ne u njoj dodatno zaradili - poručio je.

Osudio poruke mržnje s prosvjeda pred HDZ-om, čestitao Paladini na prinovi

Snažno je osudio poruke mržnje poslane s prosvjeda ispred HDZ-a u subotu.

- Posebno osuđujem događaj koji se može smatrati pokušajem izazivanja nasilja i to terorističkim aktom. Podsjećam da je policija privela maloljetnika, koji je posjedovao boce ispunjene lako zapaljivom tekućinom, bengalku, nož i improvizirano hladno oružje pogodno za napad i ozljeđivanje. Prosvjed je demokratsko pravo i legitiman čin izražavanja nezadovoljstva, no kada je osnovni cilj širenje mržnje, izazivanje nereda i kaosa te nasilno rušenje institucija države, to je apsolutno neprihvatljivo - poručio je.

Na kraju je ministru graditeljstva Ivanu Paladinu čestitao na prinovi. Naime, sinoć je po treći put postao otac.

- Hvala Bogu, naš treći sin Petar se rodio zdravo i bez komplikacija i želim zahvaliti na čestitkama - rekao je Paladina.

U jednom trenutku se Medved malo zbunio pa je umjesto ministra socijalne skrbi Marina Piletića najavio da točku obrazloži Paladina. Ali se odmah ispričao i ispravio. 

- Nemam ništa protiv ministra Paladine, ali dopustite - rekao je kroz smijeh Piletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava