Obavijesti

Promo sadržaj

Usluga ePošta – digitalni poštanski ured

Usluga ePošta – digitalni poštanski ured
2

Digitalno doba nije daleka budućnost, nego sadašnjost, a nova vremena zahtijevaju suvremene i inovativne usluge. Tehnologija otvara brojne mogućnosti i olakšava svakodnevni život

Digitalno doba nije daleka budućnost, nego sadašnjost, a nova vremena zahtijevaju suvremene i inovativne usluge. Tehnologija otvara brojne mogućnosti i olakšava svakodnevni život. Velik dio današnjeg života već je digitaliziran – od komunikacije s obitelji i prijateljima do kupnje i plaćanja računa.

Hrvatska pošta prepoznaje važnost digitalizacije, a u novoj Strategiji Pošta2022. digitalizacija je, uz društveno odgovorno poslovanje, jedna od filozofija razvoja i pokretač novih projekata u poslovanju. Brzina prilagodbe digitalnom svijetu i razina inovativnosti jamče opstanak na modernom tržištu.

Danas je korisnicima dostupan cijeli niz usluga proizašlih iz digitalizacije kao filozofije razvoja. Žuti klik, internetska trgovina Hrvatske pošte, primjer je razvoja u cilju izlaska na nova tržišta, a nabava novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka ulaganje je u temeljno poslovanje koje će ubrzati dostavu pošiljaka na sve adrese. Tu je i projekt „Digitalni poštar“ koji poštarima olakšava dostavu pošiljaka korištenjem pametnog telefona. Korisnici pritom svoje pošiljke mogu pratiti u realnom vremenu, a primitak pošiljke potvrđuju potpisom na zaslonu uređaja.

ePošta

No jedan od najzanimljivijih projekata i privatnim i poslovnim korisnicima svakako je usluga ePošta. Usluga ePošta idealna je za primanje i slanje dokumenata, računa, prioritetnih i preporučenih pisama te plaćanje računa svim vrstama kartica.

Plaćanje računa jednim klikom

Putem ePošte računi se mogu plaćati kreditnim i debitnim karticama svih banaka i neovisno o tome jesu li zaprimljeni ePoštom ili u fizičkom obliku. Uz mobilnu aplikaciju mPošta servis ePošta još je bliži, brži i jednostavniji za korištenje. mPošta nudi još jednostavniji unos podataka za plaćanje opcijom „Slikaj nalog“ kojom se skenira 2D bar-kod ili uplatnica za brz prijenos podataka s papira na mobitel. 

Računi koji stignu u elektroničkom obliku sadrže naloge za plaćanje koji se jednim klikom mogu premjestiti u košaricu i platiti. Za svaki plaćeni račun korisnik može preuzeti potvrdu o plaćanju.

Jednostavno slanje pisama

ePošta omogućuje slanje pisama iz udobnosti vlastitog doma ili ureda bez potrebe za odlaskom u poštanski ured. Korisnik jednostavno pošalje pismo u elektroničkom obliku, a Hrvatska pošta ga ispisuje i dostavlja na željenu kućnu adresu. Pisma se mogu slati i u elektroničkom obliku drugim korisnicima ePošte pri čemu poruka dobiva vremenski žig, čime postaje elektronički dokument.

Posebna pogodnost za poslovne korisnike je slanje preporučenih pisama na kućne adrese ili u elektroničkom obliku drugim korisnicima ePošte. Primatelj tada dobiva SMS poruku s kodom za otvaranje pisma čijim unosom potvrđuje primitak pošiljke.

ePosta_900x600px

Izdavanje računa

Poslovni korisnici mogu postati izdavatelji ako šalju veće količine dokumenata te povezati svoj informatički sustav s ePoštom. Osim već nabrojenih funkcionalnosti, izdavatelji mogu slati ePoštom strukturirane dokumente, primjerice, račune. Takve račune primatelji mogu putem ePošte platiti u nekoliko klikova, a primateljima koji nisu korisnici ePošte Hrvatska pošta šalje ispisane račune koje poštari dostavljaju na kućne adrese.

Primanje računa i ostalih dokumenata

Primanje računa, pisama i promotivnih poruka u elektroničkom obliku na računalo ili mobitel omogućava korisnicima lakše upravljanje dokumentima, kao i pristup svim dokumentima s bilo kojeg mjesta. Svi dokumenti zaprimljeni u ePoštu ili poslani ePoštom pohranjeni su na jednom mjestu i dostupni su 24 sata dnevno.

Danas servis ePošta ima više od 160.000 privatnih korisnika i stotinjak pravnih osoba. Razvojem dodatnih mogućnosti za poslovne korisnike ePošta čini poslovanje bržim, efikasnijim i jednostavnijim. Stalnim nadogradnjama i unaprjeđenjem usluge ePošta postaje digitalni poštanski ured koji svojim korisnicima nudi poštanske i financijske usluge dostupne u svako vrijeme i na svakom mjestu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.