Obavijesti

News

Komentari 9

'Uspavala me i ukrala novac iz džepa, a u njega stavila lažni'

'Uspavala me i ukrala novac iz džepa, a u njega stavila lažni'
4

Željko Tisanić bio je žrtva trovačice iz Bjelovara. Nešto manje od pet sati je ležao u besvjesnom stanju i kad se oko 22.30 sati probudio, vidio je da nema hlača

VIDEO

Željko Tisanić, 62-godišnji vojni umirovljenik iz Kakinca, naselja na širem bjelovarskom području, prva je u nizu žrtava zbog koje je Ljubica Špiranec Jurjević (67), zvana 'Crna udovica' nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci. Kako smo pisali, ona je 1. kolovoza Tisaniću koji je oko 17.30 došao do njezine kuće na njezin poziv da se upoznaju 'skuhala' kavu od koje je on, kako nam je u razgovoru ispričao gotovo izgubio život. 

- Nekoliko dana prije sam dobio par poziva od žene koja se predstavila imenom Nada i kazala da ima 50 godina i da se javlja na moj oglas kojim želim poznanstvo s mlađom ženom - priča nam o svom iskustvu Tisanić koji se nakon 7,5 godina aktivne vojne službe umirovio. Dogovor je pao da 1. kolovoza u popodnevnim satima dođe do žene koja živi u Pavlovcu u Kolodvorskoj ulici kako bi se upoznali uz kavu. Nakon vožnje nekih 70-tak kilometara došao je u blizini kućnog broja 73 i nazvao Nadu da mu ponovi broj, na što je ona rekla kako će ga pričekati na putnom mostu. 

'Crna udovica' iz Bjelovara je drogirala i pljačkala muškarce
'Crna udovica' iz Bjelovara je drogirala i pljačkala muškarce

- Prošao sam 200-tinjak metara i ugledao staru ženu, te sam spustio staklo na automobilu da ju upitam gdje živi dotična, ali me ona preduhitrila i rekla da je stigao do nje – govori nam čovjek koji je za sebe kazao da nikada nije bio u većoj opasnosti po život, makar je obišao sva ratišta. Kroz smijeh nam je kazao kako mu je 'pao mrak na oči' kad je shvatio da umjesto mlađe žene vidi pogrbljenu staricu.

No, iz pristojnosti je ušao u kuću. Nakon što je sjeo za stol ona je kazala da će skuhati kavu te mu je okrenula leđa kako bi na peći skuhala topli napitak. 

- Servirala mi je kavu u velikoj šalici, a bila je mlaka što mi je pobudilo određenu sumnju. No, kao strastveni pušač sam zapalio cigaretu i nakon što sam ju ispušio te povukao tri 'srka', osjetio sam slabost. Imao sam dva srčana udara i ugrađene stentove i pomislio da mi nema spasa – prepričava svoj susret s 'Nadom'. Gotovo se srušio jer je počeo gubiti svijest, a 'ljubazna' domaćica ga je primila pod ruku i pomogla da napravi par koraka i doslovce se 'stropošta' preko bračnog kreveta. Nešto manje od pet sati je ležao u besvjesnom stanju i kad se oko 22.30 sati probudio, vidio je da nema hlača. Obukao je hlače koje su bile pokraj njega i popipao zadnji džep gdje je držao novac. Osjetio je da je novac u džepu i vratio se u kuhinju gdje je zatekao uz 'Nadu' još jednu mlađu ženu i dvoje malodobne djece. Sjedio je nekoliko minuta i uzeo ključeve automobila i krenuo kući. 

- Nakon par kilometara došao sam na benzinsku vozeći se puževom brzinom i tražio prodavača da mi nalije gorivo za 100 kuna. Izvadio sam novac iz džepa i dao mu. Nakon par koraka prodavač se vratio i rekao da to nije pravi novac. Onako ošamućen izvadio sam sav novac i dao mu da uzme 100 kuna. Ostao sam šokiran kad sam primijetio da su sve novčanice koje su bile u džepu falsificirane - tvrdi Željko, koji dodaje da su mu to bili najteži dani u životu. Shvatio je da su mu, dok je spavao 2450 kuna uzeli iz džepa i stavili nekoliko lažnih novčanica. Nazvao je policiju i ostavio auto u Bulincu na benzinskoj i prevezen je u bolnicu. Alkotestom je utvrđeno da nije pio, ali je tražio i vađenje krvi kako bi se ustanovilo kakvu mu je drogu podmetnula prevarantica. 

Susjedi 'crne udovice' Ljube: Bavila se čudnim poslovima...
Susjedi 'crne udovice' Ljube: Bavila se čudnim poslovima...

Pretragom njezine kuće nađeni su opijati koje je koristila 'Crna udovica'. Protiv 67-godišnje Ljube Špiranec Jurjević, koja se nalazi u pritvoru je u tijeku još jedan postupak kojim je obuhvaćeno nekoliko žrtava '40-godišnje Nade' po istom ili sličnom scenariju koji je prošao naš sugovornik. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag