Obavijesti

News

Komentari 1

Uspjeh: ‘Nagrada za tekst o obrazovanju mnogo mi znači’

Uspjeh: ‘Nagrada za tekst o obrazovanju mnogo mi znači’
1

Uspjeh redakcije 24sata: Naše novinare Rozetu Bogeljić i Maka Jovanovića za tekstove s područja obrazovanja u četvrtak je nagradila udruga Pragma

VIDEO

Najdraže mi je raditi s djecom jer su iskrena. Njihova je iskrenost čista suprotnost političkoj propagandi, kazala nam je u četvrtak zadarska dopisnica 24sata Rozeta Bogeljić, dobitnica godišnje nagrade udruge Pragma za najbolji tiskani prilog o obrazovanju. Istu je nagradu dobio i kolega Mak Jovanović.

Rozeta je nagrađena za tekst “Imaju veliko srce: Učenicima iz Afrike kupujemo udžbenike” objavljen u prosincu 2015. godine, a Maka za rad “Znakovni jezik zabavan je i fora, trebali bi ga učiti u školi”. Zbog rada na novoj novinarskoj priči, kolega Mak nije uspio stići na preuzimanje nagrade. Rozeta je preuzela je i njegovu nagradu.

Nagrada joj, kaže, znači jako puno jer se nagrađeni tekst bavi djecom i obrazovanjem, koje su njoj dvije najdraže stvari u životu. Inače, sve prijavljene radove ocjenjivali su učenici, roditelji i učitelji, što je Rozeti posebno drago.

- Svi mi možemo jako puno naučiti od djece jer su njihovi mozgovi svježi, a naši opterećeni svakodnevnim problemima. Rješenja su u inovativnosti - govori Rozeta, koja se ne bavi samo novinarstvom. Imala je, kaže, izlet u spisateljske vode. Napisala je knjigu “Nisam ja. Neptun je”, koju su također izdala 24sata. - Jako volim pisati o ljudima i sustavima koji nešto pokreću - kaže i priznaje kako si je baš poželjela neko priznanje jer već dugo s ljubavlju radi ovaj posao.

Inače, specijalizirana rubrika “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” u 24sata već tri godine bavi se uvjetima školovanja, kao i našim učiteljima i učenicima, a lani je nagradu udruge Pragma dobio i naš novinar Franjo Lepan.    

Nagrađeni rad bavi se učenicima velikog srca  

Jako mi se svidio projekt škole iz Bibinja, prepričava nam Rozeta nagrađeni rad. U školi su prvo imali predavanja o načinu života u Africi, a onda su osmislili kako pomoći djeci iz Afrike. Učenici su sami izrađivali suvenire koje su kasnije prodavali, a novac poslali svojim vršnjacima u Afriku.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...