Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

"Ustavni suci su 'političari', pa su i te odluke podložne kritici"

Milanović, koji je u Oroslavju zasadio i drvo iz doba Luja Vranytzaniyja, u Pregradi se osvrnuo i na aktualna pitanja, posebice na ona o ustavnosti zdravstvenog odgoja

Matija Topolovec/PIXSELL
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
66 komentara

Svoju ovotjednu turneju prije drugog kruga lokalnih izbora predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović počeo je u Zagorju posjetivši Oroslavje, Pregradu i Veliko Trgovišće. Sredine su to u kojima su SDP-ovi kandidati dobili relativnu većinu u prvom krugu. No, Milanović, koji je u Oroslavju zasadio i drvo iz doba Luja Vranytzaniyja, u Pregradi se osvrnuo i na aktualna pitanja, posebice na ona o ustavnosti zdravstvenog odgoja u školama.

- Trenutačno imamo puno važnijeg i ozbiljnijeg posla od nametanja teme o zdravstvenom odgoju, a to su gospodarstvo, nezaposlenost i otvaranje novih radnih mjesta, gospodarski rast, fiskalna disciplina… Što se tiče odluke Ustavnog suda, mi ćemo je se pridržavati, no svi koji obavljaju javni posao, pa i ustavni suci, koji su prvenstveno na to mjesto došli po političkoj liniji i zapravo su "političari" moraju znati da su i njihove odluke podložne kritici i s tim se jednostavno moraju pomiriti - rekao je Milanović.

Upitan je li se možda ministar Jovanović malo zaletio pri komentiranju odluka Ustavnog suda, Milanović je rekao kako je Jovanović doktor znanosti, nešto oštrijeg stila u komunikaciji, no on kao premijer nije nikome u Vladi, pa ni ministru Jovanoviću, ni otac ni mentor i svi u Vladi imaju pravo na svoje mišljenje i kritiku.

- Ovo što mi radimo je ozbiljan posao, za razliku od nekih koji bi gradili tunele ispod Jadrana i govore kako bi trebalo "demolirati vlast". Ne osvrćemo se na trenutačne ankete, a pred glasačima je i u drugom krugu izbor žele li glasati za one koji se otvoreno svrstaju za nerad, nesnošljivost, demoliranja vlasti i za one koji su protiv prava manjina ili pak za one koji se otvoreno i kritički suočavaju sa svim problemima - rekao je Zoran Milanović u Pregradi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message