Obavijesti

News

Komentari 14

Utopio se 16-godišnjak: 'Skakao je s prijateljima. Brat ga je vidio na dnu rijeke, ali bilo je kasno'

Utopio se 16-godišnjak: 'Skakao je s prijateljima. Brat ga je vidio na dnu rijeke, ali bilo je kasno'

Svi su teško shrvani ovom tragedijom i roditelji i braća, ima dva starija brata, ma cijela rodbina i susjedstvo. Bili su jako bliska obitelj, pričaju nam susjedi

VIDEO

Strašna tragedija, utapanje 16-godišnjeg mladića u utorak poslijepodne na ozaljskom gradskom kupalištu, potresla je ozaljski i draganićki kraj iz kojeg je tinejdžer. Kako smo doznali na mjestu događaja utopio se tinejdžer iz općine Draganić. Policija je o događaju izvijestila da je 16-godišnjak na kupalištu u rijeci Kupi u Ozlju ušao u rijeku radi osvježenja, te se iz neutvrđenog razloga utopio.

– Na mjestu događaja proveden je očevid, a nadležnom državnom odvjetništvu o događaju će biti dostavljeno izvješće - izvijestila je policija o utapanju mladića. 

Na kupalištu smo u srijedu zatekli nekoliko njegovih vršnjaka koji su dan ranije svjedočili tragediji. Jedan od njih nam je ispričao da se 16-godišnjak sa društvom od nekoliko mladića nalazio kod turbina gdje su sa zidića skakali u rijeku koja je na tom mjestu duboka četiri do pet metara.

Blizu Zadra utopio se turist iz Češke, nisu ga mogli spasiti
Blizu Zadra utopio se turist iz Češke, nisu ga mogli spasiti

– Mladića osobno ne poznajem. Mladići su kod turbina skakali u rijeku, a turbina je tek lagano radila. Stariji brat ga neko vrijeme nije bio nigdje vidio i počeo ga je tražiti uz obalu. Nakon pola sata uočio ga je na dnu rijeke uz obalu. Odmah su skočili kupači u pomoć, nekoliko njih je ronilo da ga izvuku sa dna rijeke. Kada su ga izvukli na obalu pokušavali su ga oživjeti, ubrzo je stigla i Hitna pomoć no niti nakon 40-ak minuta oživljavanja mladiću nije bilo spasa, nije davao znakove života. Kasnije su stigli i njegovi roditelji. Shrvano su, u nevjerici pratili tijek njegova oživljavanja. Baš mi je žao dečka. Čuo sam da je dobar, svirao je u lokalnom KUD-u - govori nam mladi očevidac tragedije, dodajući da na tom mjestu i inače mladi skaču u rijeku i nikada se nije dogodila ovakva tragedija, prisjetivši se tek da je lani jednog mladića bio povukao vir i njega su bili spašavali, a on je preživio i oporavio se. 

Kako doznajemo, mladiće je bio izuzetno cijenjen u svom kraju, kao i njegova obitelj. 

Osvježenje u rijeci Korani

– Taj dečko, on je bio samo takav, dobar, pristojan, pošten, vrijedan, pobožan, misu bi propustio samo ako je bio na nastavi u školi. Ma cijela njegova obitelj je takva. Ovo je strašan udarac za čitavu obitelj. Svi su teško shrvani ovom tragedijom i roditelji i braća, ima dva starija brata, ma cijela rodbina i susjedstvo. Bili su jako bliska obitelj, međusobno jako povezani - govori nam susjed, dodajući da ne zna što se dogodilo na kupanju, te da se uzrok smrti utvrđuje obduckijom.

Potaknuta ovim tragičnim događajem policija je građanima uputila upozorenje i savjet kupačima apelirajući na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koje nisu uređene za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi.

U rijeci Mrežnici pronađeno mrtvo tijelo muškarca (28)
U rijeci Mrežnici pronađeno mrtvo tijelo muškarca (28)

- Svake godine tijekom ljeta građani osvježenje od vrućina i sparina traže u kupanju na rijekama, jezerima ili u moru, pri čemu nerijetko zanemaruju opasnosti koje im prijete, zbog čega se nažalost događaju tragedije. Stoga, kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača, ujedno skrećemo pažnju da:

  • djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i nadzora roditelja ili druge odrasle osobe
  • neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje
  • nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka
  • nije poželjno plivati ukoliko se konzumira alkohol
  • u vodu plivači nikako ne bi smjeli ulaziti vrući
  • ne skakati u vodu nepoznate dubine
  • izbjegavati plivanje u samoći
  • ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...