News

Komentari 13

00:24 Run iz zraka: Pogledajte ove spektakularne fotografije

00:24 Run iz zraka: Pogledajte ove spektakularne fotografije

Hrvatski atletičar i seniorski prvak na 1500, 3000 i 5000 metara Dino Bošnjak osvojio je utrku 00:24 Run! U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Mirjana Šimek Bilić. U fotogaleriji pogledajte spektakularne slike iz zraka

Točno 24 minute nakon ponoći, u nedjelju je počela spektakularna utrka na uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman. U humanitarnoj utrci trčalo je više od 1200 prijavljenih natjecatelja, a najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Dino Bošnjak i Mirjana Šimek Bilić. Utrka je fotografirana i iz zraka, a zapaljen je i vatromet.

Pobjednici su dobili 1500 kuna nagrade i povratnu kartu Croatia Airlinesa za bilo koju destinaciju, a humanitarnom akcijom na koncu je prikupljeno više od 150 tisuća kuna za pomoć mališanima na onkološkom odjelu KBC-a Rebro.

Super je bila trka, nikad mi brže nije proletjelo vrijeme. Humanitarna utrka je i nije mi bilo bitno koji sam, samo da uživam, rekao je Dino Bošnjak koji je prvi istrčao humanitarnu utrku 00:24 Run za Zakladu dječja onkologija Rebro.

Bošnjak je poznati hrvatski atletičar i seniorski prvak na 1500, 3000 i 5000 metara. Drugi je kroz cilj 5000 metara duge utrke prošao Kristijan Rubinić, a kao treći utrku je završio polumaratonac Ante Živković. Najbrža trkačica bila je Mirjana Šimek Bilić, drugoplasirana Tea Faber, a treća kroz cilj je prošla Ines Mahovlić Krpan.

Sva sredstva od kotizacija i dobrovoljne donacije organizator utrke, 24sata, u suradnji s MZLZ-om, donira Zakladi dječja onkologija Rebro za gradnju novog odjela dječje onkologije. Dosad je prikupljeno oko 150.000 kuna. Prvi put u Hrvatskoj na aerodromskoj pisti okupila su se čak 1173 trkača.

Sve koji i nisu trčali pozivamo da podrže akciju i, uz naznaku “Donacija za Zakladu”, uplate novac na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456. Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i MUP su prijatelji utrke.

Trkačke utrke na pistama zračnih luka imaju dugu tradiciju u svijetu. Počelo je prije 40 godina u Sjedinjenim Državama, a desetljeće kasnije pridružili su se i europski aerodromi. Utrka na Zračnoj luci “Franjo Tuđman” prva je u Hrvatskoj. Staza je gotovo savršena za postizanje osobnih rekorda natjecatelja, a za one malo manje ambiciozne nije ni pretjerano zahtjevna.     

Najčitaniji članci