Obavijesti

News

Komentari 53

Utrka za šefa SDP-a: Lalovac će voditi Miljenićevu kampanju

Utrka za šefa SDP-a: Lalovac će voditi Miljenićevu kampanju
2

Orsat Miljenić jedan je od petero kandidata u utrci za novog šefa SDP-a. Uz njega, kandidaturu su najavili Ranko Ostojić, Tonino Picula, Domagoj Hajduković i Vesna Škulić

VIDEO

Orsat Miljenić jedan je od petero kandidata u utrci za novog predsjednika SDP-a. Kampanju će mu voditi bivši ministar financija Boris Lalovac.

- Danas bih želio priopćiti da će moj prijatelj i moj drug Boris Lalovac voditi moju kampanju. Zajedno smo puno prošli i puno mi znači ne samo njegova podrška nego i to što se pridružio mojoj ekipi. To mi je čast i zadovoljstvo. To je jedna stvar koja mi daje da idem puno više i jače naprijed u ovom svemu - kazao je Miljenić.

Jučerašnju odluku Predsjedništva HSS-a čiji će zastupnici svojim potpisima kao mandatara poduprijeti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Miljenić smatra prevarom birača.

- Svaka stranka radi za sebe. U ovom trenutku mi je nejasno tko je pozicija, tko opozicija, tko gdje sjedi. Stvar je HSS-a, ali nitko nema pravo varati birače - rekao je Miljenić.

Podsjetio je da je HSS na nedavne parlamentarne izbore izišao kao dio Narodne koalicije, predvođene SDP-om, a tumači da su glasovi kojima je HSS ušao u Sabor zapravo glasovi Narodne koalicije. "To je nešto o čemu će HSS polagati račun biračima", kazao je Miljenić.

Naglasio je da će SDP biti "prava oporba HDZ-u i njegovim satelitima, starima i novima" te da "neće dopustiti da zemlja ide u smjeru koji se dade naslutiti, da onaj tko ima više može sve, a onaj tko ima malo - ništa".

Ocijenio je i kako potez HSS-a pokazuje da SDP ubuduće treba pažljivije razmišljati s kim treba koalirati i treba li uopće.

- Naravno da to nije odluka koju treba donijeti danas niti o tome treba odlučiti pojedinac, ali to je nešto o čemu ćemo razgovarati - dodao je.

O HSS-u: Teško je shvatiti jesu li opozicija ili nisu, gdje sjede i gdje ne sjede

Miljenić je komentirao i zaokret u politici HSS-a i pružanje podrške Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

- Svaka stranka radi za sebe. To je njihova interna stvar. Teško je shvatiti jesu li opozicija ili nisu, gdje sjede i gdje ne sjede, ali nitko nema pravo varati birače. To su naši birači, birači Narodne koalilcije. Mi ćemo biti opozicija i HDZ-u i njegovim starim i novim satelitima. Nećemo dopustiti da zemlja ide u smjeru da onaj tko ima novaca može sve, a onaj tko nema da ne može - poručio je Miljenić.

Priznao je kako se koalicija s HSS-om nije pokazala kao dobra odluka te je najavio moguće promjene kada je u pitanju izlazak SDP-a na sljedeće izbore.

- 'Stvarno, ovo pokazuje da mi trebamo razmišljati s kim ići i da li ići u koaliciju. O tome se u stranci mora ozbiljno razgovarati. Ovo ruši povjerenje u politički sustav. Drugi nek se brinu o sebi. Nek' rade što hoće, a mi ćemo raditi što mi hoćemo - kazao je Miljenić, a prenosi N1.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a