Obavijesti

News

Komentari 234

Uvjereni u nadmoć novog F-35: 'Rusiji će utjerati strah u kosti'

Uvjereni u nadmoć novog F-35:  'Rusiji će utjerati strah u kosti'
1

Ako uđu u okršaj sa našim F-35, Rusi će biti svjesni da će to za njih biti ulazak u boksački ring i borba s nevidljivim Muhammedom Alijem, smatra američki general Todd Wolters

VIDEO

General Todd Wolters, zapovjednik američkih zračnih snaga u Europi, tvrdi da najmoderniji američki borbeni avion 'F-35 Lightning II' u svakom pogledu nadmašuje ruske "Suhoje".

- Potpuno smo uvjereni da će naši avioni pete generacije promijeniti situaciju na europskom nebu, s obzirom da su potpuno zastrašujući. Rusi će biti primorani da zbog naših 'Lightninga'  stalno gledaju što radimo i bit će svjesni, ako uđu u okršaj sa nama, da će to za njih biti ulazak u boksački ring i borba s nevidljivim Muhammedom Alijem - rekao je Wolters na godišnjoj konferenciji Udruženja zračnih snaga, a prenosi Business Insider.

Zanimljivo, ove tvrdnje američkog generala dolaze nakon što je "američko nebesko čudo", kako su nazvali novi "F-35", doživjelo seriju kvarova zbog kojih je u jednom trenu cijeli projekt nazvan pravim "fijaskom". 

No, Pentagon je, nakon što je proizvođač Lockheed Martin napravio brojne popravke, premašivao rokove i potrošio dodatne milijarde dolara, konačno priopćio da je 'Lightning' napokon spreman.

Pentagon sada tvrdi da mogućnosti novog 'F-35' daleko nadmašuju onoga koje posjeduje ruski 'Suhoj 35'.

Ipak, dok se F-35 ne dokaže na nebu, većina stručnjaka i dalje smatra da je 'Suhoj' i dalje bolji, prije svega zbog odnosa cijene i kvalitete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa