Obavijesti

News

Komentari 236

Uvođenje vojnog roka je spin, iza toga se krije prodaja HEP-a

Uvođenje vojnog roka je spin, iza toga se krije prodaja HEP-a
1

Doista je cinično da oni koji su izbjegli služenje vojnog roka ga sada predlažu. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulikuralnu reformu, poručio je Bojan Glavašević

VIDEO

Na tribini Gradske organizacije SDP-a Bjelovar pri kojoj je osnovan Savjet za branitelje u subotu su gostovali saborski zastupnici Vedran Babić, Bojan Glavašević, te bivši ministar branitelja Predrag Matić. 

-Ova Vlada je obećala dvije stvari braniteljima. Prvo da će promijeniti naziv ministarstva i drugo, da će donijeti novi Zakon o braniteljima u koji bi ušle sve njihove želje – kazao je Predrag Matić.

Dodajući da su ispunili 50 posto obećanja, a to je da su promijenili naziv, dok je pitanje hoće li novi Zakon ugledati svjetlo dana, jer je već prošla godina, a od njega ništa. Matić je naglasio kako se za vrijeme Milanovićeve Vlade vodilo najviše skrbi, potkrepljujući to podatkom da su osigurali 21 milijun eura za izgradnju veteranskih domova u Šibeniku, Petrinji, Sinju i Daruvaru. Govoreći o daruvarskom domu, čulo se da je sva dokumentacija bila pribavljena te je samo trebalo početi s izgradnjom veteranskog doma u kojemu bi posao našlo blizu 70 djelatnika medicinske struke. No, to je stopirano, kao i u ostala tri grada. Matić je naglasio da se sve svelo na pusta obećanja Oreškovićevog i Plenkovićevog kabineta. Pri čemu HDZ već četvrt stoljeća uspješno privatizira Domovinski rat, kao da su u njemu sudjelovali samo članovi te stranke, što ne odgovara istini, poručio je Matić. 

Glavašević se osvrnuo na ideju o uvođenju redovnog vojnog roka, koju je nazvao spinom jer se iza te priče krije prodaja HEP-a i neke druge stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Doista je cinično da oni koji su izbjegli služenje vojnog roka ga sada predlažu. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulikuralnu reformu ili isplati po 1000 eura za svako novorođeno dijetu, što su i  obećali – poručio je Bojan Glavašević.  

Odgovarajući na novinarski upit vezan uz nadolazeće lokalne izbore, predsjednik ŽO SDP-a Vedran Babić, koji je na prošlim izborima bi u „finalu“ s aktualnim županom Damirom Bajsom, je kazao kako su u tijeku pregovori s Bajsom jer je on podržao sve projekte SDP-a za razliku od „ekipe“ koja će nominirati Miroslava Totgergelia, koji je na prošlim izborima „nokautiran“ u prvoj rundi. 

-Na drugoj strani se okuplja koalicija oko kandidata iz vladajuće koalicije, a koja je stopirala sve projekte vezane uz našu županiju. Na razini ŽO je donijeta odluka da uđemo u razgovore s aktualnim županom D. Bajsom – pojasnio je stav SDP-a, Vedran Babić oko kandidature za župana. 

Komentirajući najavu predsjednika Sabora, Bože Petrova o otvaranju tajnih arhiva, Predrag Matić je kazao da je to možda zakašnjela reakcija jer je puno stvari maknuto. 

-U Saboru za nas govore da smo komunjare,  što ne odgovara istini. Više bivših komunista ima u HDZ-u nego u SDP-u – kazao je Matić. Dok se Babić nadovezao podacima da je u SDP-u prije demokratskih promjena bilo 200 tisuća članova, a HDZ se hvali da ima isti broj. Najmanje polovica od te brojke su bivši članovi SDP-a, koji ima 40 tisuća članova i nikakvom matematikom se ne može dokazati da većina bivših „komunjara“ sjedi u našoj stranci, već u HDZ-u – poručio je Matić. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e