Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

Uvode ekspresnu deportaciju: Imigranti više neće ići na sud

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo imigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna

U.S. President Trump holds copy of regional asylum plan as he departs for travel to Iowa from the White House in Washington
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15 komentara

Američka vlada donijela je odluku kojom će proces deportacije imigranata koji nemaju potrebne dokumente postati ekspresan i zaobići će sudove.

Prema novom pravilniku svaki imigrant koji ne može dokazati da se nalazi na tlu Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano nalazi duže od dvije godine, može odmah biti deportiran. Uredba bi trebala postati službenom u utorak.

No, Američki Savez Građanskih Sloboda najavio je da će osporavati ovu uredbu pred sudom.

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo imigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna. Migranti koji su privedeni u drugim dijelovima SAD-a morali su biti dovedeni pred sud i imali su pravo na odvjetnika.

Prema novom pravilniku, emigranti će moći biti deportirani bez odlaska pred sud u bilo kojem dijelu SAD-a.

Prema mišljenju političkih analitičara, američki predsjednik Donald Trump planira strogi pristup rješavanju imigrantskog problema prikazati kao jedan od temelja svoje kampanje za reizbor u Bijelu kuću 2020. godine. (tob) 

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message