Obavijesti

News

Komentari 50

Uz samo more: Leš ovce bacili na divlji deponij pa ga zapalili

Uz samo more: Leš ovce bacili na divlji deponij pa ga zapalili
1

I ove sezone, goste na Jadranu dočekao je divlje odlagalište u Krilu Jesenice. Svakodnevno se ovdje istovaruju građevinski otpad, gume pa i leševi životinja

VIDEO

Divlji deponij uz samo more na kojem svako malo se spaljuje smeće u Krilu Jesenice, poznatoj luci za turističke brodove između Splita i Omiša, i ove je godine dočekao turističku sezonu.  

Kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji nije bilo odlagališta građevinskog otpada, od odbačenih materijala nasipani su zadnjih 10-ak godina lukobrani koji okružuju luku. Kamionima izbacuje se zemlja, stiropor, željezo, otučene keramičke pločice, najlonske vreće, koje rese samu obalu Novog porata u Krilu. Iz kombija istovaraju se sanitarije, automobilske gume, sve što se ne da natrpati u obične kontejnere. Ovih dana netko je bacio i lešinu ovce, zapalio ju je, a smrad se vjetrom nanese i do obližnje mjesne plaže.

Nema što se tu ne baca – od frižidera, televizora, zahodskih školjaka. Ima i kanti s bojom i brodskim lakovima, svega... Sad po prvi put tu se počeo bacati i i životnjski otpad, okolo se širi nesnosan miris ovce koje je počela truliti i muhe se kupe na nju. Tu imamo i "vječni plamen", jer se smeće spaljuje bez kontrole, a vatra zna danima gorjeti, od tuda suklja gusti crni dim  - požalila nam se mještanka Krila Jesenica.

Kaže da se nekoliko puta obraćala komunalnim službama iz nadležne im Općine Dugi Rat. Obećali su kontejnere za otpad, no, od toga ništa. Smeće baca i domaći svijet,a stiže i iz svih krajeva županije.

Pisala sam Općini im zbog čega nam naplaćuju komunalnu naknadu, kad nam smeće odvozi komunalno poduzeće Peovica iz Omiša. Ustvari pitamo se čemu nam uopće služi općina u Dugom Ratu, umjesto da se pripojimo 8 kilometara udaljenom Gradu Omišu. Valjda samo da primaju plaću. Ne žele se niti udostojiti kako bi nam odgovorili na naše upite i zahtjeve – revoltirana je Kriljanka.

Senija Ivanišević koja živi kod Novog porta žali se da im vjetar nanosi zapaljene smeće na kuće, te da su mještani prinuđeni često zvati vatrogasce.

-"Osim vatre, bude tu i pucanja i manjih eksplozija, valjda od lakova i boja koji su tu bacaju, pa pale. Zvali smo vatrogasce niz puta, no i dalje se to radi – upozorila je Ivanišević. Pave Tomić, komunalni redar iz Dugog Rata nada se da će problem riješiti Lučka uprava koja je upravlja lučicom u Krilu i naplaćuje vezove.

"Mi smo nedavno uložili novac i odvezli 30 tona građevinskog otpada, te postavili betonske blokove da se ne može vozilima ulaziti na sporni lukobran.Nije dugo trebalo da blokovi maknu i opet krene po starom. Tu se baca od otpada s renoviranja brodova, namještaja iz kuća, građevinskog materijala. Tražili smo da Lučka uprava koja je tamo nadležna, sredi taj nered. Sramota je – poručio je Pavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa