Obavijesti

News

Komentari 41

Užas kod Požege: 'Djecu sam iz buktinje spasio u zadnji tren'

Užas kod Požege: 'Djecu sam iz buktinje spasio u zadnji tren'
4

Sedmeročlanoj obitelji Korman iz Nove Ljeskovice kraj Požege požar je progutao kuću. Imaju petero djece, a sada su ostali bez svega što su imali

VIDEO

Probudio me miris dima, ustao sam i izašao. Plamen se iz pomoćnih prostorija u dvorištu širio prema stambenom prostoru u kojemu smo spavali supruga, ja i petero naše djece.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

Odmah sam pozvao vatrogasce. Pojurio sam probuditi suprugu i djecu, vatra je išla prema nama. Bosi i odjeveni za spavanje prenijeli smo djecu preko ceste i probudili moju majku. Ispričao nam je to Velibor Korman (37) iz Nove Ljeskovice kraj Požege. U noći na ponedjeljak Kormanovima je u potpunosti izgorjela kuća. Ostali su bez svega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plameni jezici od deset metara

- Kad smo djecu sklonili na sigurno, supruga i ja smo se vratili pred kuću. Sve se u trenu pretvorilo u veliku buktinju, plameni jezici su išli u vis nekoliko desetaka metara. Rekao sam vatrogascima da paze jer je u kući bila plinska boca. Pred mojim očima nestajalo je ono što sam zajedno sa suprugom gradio kako bi nama i našoj djeci bilo što ljepše. Imanje je bilo prelijepo, cijela kuća iznad podrumskih prostorija bila je sagrađena od drveta, gradili smo je svojim rukama. Ovdje su dolazili mladenci kako bi se fotografirali za uspomenu, jer je oko kuće posađeno ukrasno bilje, a ispod nje je i ribnjak. Nemam ni jednu fotografiju jer su sve, kao i stvari, izgorjele u požaru – kaže Velibor.

Vatrogascima iz Nove Ljeskovice u pomoć su došle kolege iz Čaglina, ali nisu mogli ništa učiniti jer je vatra u nekoliko minuta progutala sve. Jutros još na požarištu dimilo, a vatrogasci su uklanjali izgorjele stvari kako bi spriječili eventualna nova žarišta požara. Uzrok požara još se istražuje. Požeško-slavonska županija obećala je pomoć sedmeročlanoj obitelji Korman.

Najstarija kći ima 13 godina, a najmlađe dijete samo godinu dana. Četvero od petero djece ide u osnovnu školu. Izgorjele su im sve stvari, odjeća, obuća, knjige i školski pribor, nemaju više što obući.

- Nemam više knjiga, a ni školske torbe. Učiteljica mi je obećala da će osigurati nešto pribora kako bih mogao nastaviti ići u školu – rekao je Leonardo (9).

Jedno dijete je teško bolesno

Dječak je pomagao vatrogascima da uklone izgorjele stvari. Na sebi je imao jaknu tri broja veću koju mu je dao netko od susjeda da se ne prehladi. U obitelji su dvije djevojčice i tri dječaka, a najstarija je djevojčica učenica osmog razreda. Nažalost, Ivana i Velibor imaju i jednog bolesnog desetogodišnjaka, kojemu je potrebna cjelodnevna skrb. Obitelji treba sve, svaka pomoć će im dobro doći. Svi koji mogu pomoći mogu to učiniti uplatom na ime Velibor Korman,

IBAN: HR 9724020063203698956

SWIFT: ESBCHR22, Erste Bank.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1