News

Komentari 18

Užas u BiH: U stanu pronašli mrtve majku i novorođenče

Užas u BiH: U stanu pronašli mrtve majku i novorođenče

Prema nalazu obdukcije, dijete je rođeno u terminu, majka je umrla uslijed teškog porođajnog krvarenja, a beba uslijed neadekvatnog zbrinjavanja

Mrkonjić Grad (BiH) u nedjelju je potresla strašna nesreća.

U unajmljenom stanu pronađena je mrtva mlada žena (26) i njeno tek rođeno dijete. U prvi mah se mislilo da su žena i njena beba umrli zbog preranog poroda, no, nalaz obdukcije koji je objavljen u utorak nedvojbeno govori da je dijete rođeno u terminu, ali da je majka podlegla uslijed teškog porođajnog krvarenja, a beba uslijed neadekvatnog zbrinjavanja.

Pupčana vrpca djeteta je presječena, ali nije bila podvezana, djetetova majka je iskrvarila. Na njihovim tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja. Mlada žena radila je kako konobarica u Mrkonjić Gradu, doselila se iz Grahova.

Kako su zbog korona virusa svi ugostiteljski objekti zatvoreni ona je ostala u svome stanu. Prijatelji su zvali, ali se nije javljala. Bilo im je sumnjivo pa su neki u nedjelju odlučili otići do nje i vidjeti kako je. Zvali su mobitelom i kucali na vrata, ali ona nije otvarala.

Pozvali su policiju koja je zajedno s vlasnikom stana ušla u stan. Ono što su vidjeli bilo je poput najstrašnijeg scenarija horor filma. Mrtvo dijete bilo je u u kuhinji u lavoru, s presječenom, ali ne podvezanom pupčanom vrpcom, ženu su pronašli u spavaćoj sobi, mrtvu pored kreveta. Iza mlade žene ostala je malodobna kćerka iz prvog braka koja živi s djedom i bakom u Grahovu.

Prijatelji i poznanici su u šoku, žao im je što se to dogodilo, veliki dio njih znao je da im je prijateljica u drugom stanju, ali neki od njih su mislili da je trudnoća bila kraća, pa su zato izjavili da je ona rodila u sedmom mjesecu.

Na kraju se pokazalo da je nesretna žena rodila u devetom mjesecu trudnoće, no, ostaje pitanje zbog čega nije zatražila liječničku pomoć kada je osjetila da se porod bliži.

Po ulasku u njen iznajmljeni stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta. Iza Z.Č. je ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi sa bakom i djedom u Grahovu.

Najčitaniji članci