Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas u Rijeci: Sedam godina je spolno zlostavljao vlastitu kćer

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv Riječanina (55) zbog sumnje više kažnjivih djela protiv spolne slobode, rodoskrvnuća, bludnih radnji i nasilja u obitelji

130 komentara

Po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je uhićenog hrvatskog državljanina (55) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv istog zbog ukupno sedam kaznenih djela: dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva kaznena djela rodoskvrnuća, dva kaznena djela bludnih radnji te kaznenog djela nasilja u obitelji - objavljeno je na stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 55-godišnjak navedena kaznena djela počinio od 2010. godine do sredine travnja 2017. godine u Rijeci, na štetu svoje sada 32-godišnjakinje kćeri.

U interesu probitka postupka i zaštite osobnog života žrtve, ovo je državno odvjetništvo donijelo rješenje o tajnosti istrage - stoji dalje u objavi DORH-a.

Neslužbeno doznajemo da se dugotrajno psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje događalo u stanu kojeg dijele sredovječni muškarac i kćer. Nesretnica se zbog dugogodišnjeg zlostavljanja te osjećaja straha i nemoći kojeg je trpjela u rukama svog oca liječila od depresije.

Na prijedlog tužiteljstva, sudac istrage je, zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, osumnjičenom odredio istražni zatvor.

Određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, no u tom slučaju aktivirat će se mjere opreza tj. zabrana kontakata i približavanja žrtvi. 
 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message