Obavijesti

News

Komentari 127

Užas u Rijeci: Sedam godina je spolno zlostavljao vlastitu kćer

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv Riječanina (55) zbog sumnje više kažnjivih djela protiv spolne slobode, rodoskrvnuća, bludnih radnji i nasilja u obitelji

VIDEO

Po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je uhićenog hrvatskog državljanina (55) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv istog zbog ukupno sedam kaznenih djela: dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva kaznena djela rodoskvrnuća, dva kaznena djela bludnih radnji te kaznenog djela nasilja u obitelji - objavljeno je na stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 55-godišnjak navedena kaznena djela počinio od 2010. godine do sredine travnja 2017. godine u Rijeci, na štetu svoje sada 32-godišnjakinje kćeri.

U interesu probitka postupka i zaštite osobnog života žrtve, ovo je državno odvjetništvo donijelo rješenje o tajnosti istrage - stoji dalje u objavi DORH-a.

Neslužbeno doznajemo da se dugotrajno psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje događalo u stanu kojeg dijele sredovječni muškarac i kćer. Nesretnica se zbog dugogodišnjeg zlostavljanja te osjećaja straha i nemoći kojeg je trpjela u rukama svog oca liječila od depresije.

Na prijedlog tužiteljstva, sudac istrage je, zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, osumnjičenom odredio istražni zatvor.

Određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, no u tom slučaju aktivirat će se mjere opreza tj. zabrana kontakata i približavanja žrtvi. 
 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1