News

Komentari 39

Užas: Ugrizlo ga štene, a zbog krive dijagnoze ostao bez ruke

Užas: Ugrizlo ga štene, a zbog krive dijagnoze ostao bez ruke

Sljedeće jutro Michaelu je natekla ruka, osjećao je mučninu i bio dezorijentiran. Njegova supruga nazvala je liječnika, no on mu je odbio propisati antibiotik...

Michael Cole (40) iz Dorseta u Velikoj Britaniji ostao je bez ruke nakon što ga je ugrizlo štene zlatnog retrivera, javlja Daily Mail.

"Sve je počelo kao mala nezgoda. Naš štenac Harley je pokušavao zgrabiti hranu s mog tanjura, ali moja ruka je bila brža i psić me ugrizao. Sada ću biti invalid do kraja života", kaže Michael.

Sljedeće jutro Michaelu je natekla ruka te je osjećao mučninu i dezorijentiranost. Njegova supruga Ffyona (43) nazvala je liječnika, no on mu je odbio propisati antibiotik i posjetiti ga da provjeri u kakvom je stanju. Umjesto toga, propisao mu je lijekove protiv mučnine. Nekoliko sati kasnije telefonski je kontaktirala Nacionalnu zdravstvenu službu. Ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći i dijagnosticirala sepsu.

Michael, koji također ima dijabetes i poremećaj imunološkog sustava, proveo je dva tjedna u bolnici na aparatima. Bio je na šest operacija, a liječnici su mu kazali kako vjerojatno neće izvući. Na kraju su mu amputirali desnu ruku da bi mu spasili život.

Michael je podigao tužbu protiv NHS-a jer smatra da su trebali ranije dijagnosticirati problem i spasiti mu ruku.

"Imamo hrpu sličnih slučajeva gdje pacijenti nisu dobili pravovremenu liječničku pomoć", rekla je njegova odvjetnica Rebecca Brown.

Od sepse godišnje umre 44.000 ljudi u Velikoj Britaniji, više nego od raka prostate, dojke ili crijeva zajedno. Bolest se može relativno lako liječiti, ako se na vrijeme detektira. Međutim, u mnogim slučajevima ljudi, pa čak i liječnici, nisu svjesni simptoma koji upućuju na bolest. Naime, u ranoj fazi znakovi sepse mogu djelovati kao gripa ili crijevnu virozu.

Najčitaniji članci