Obavijesti

Promo sadržaj

Uzbudljiv i dinamičan program na varaždinskom nebu

Uzbudljiv i dinamičan program na varaždinskom nebu
4

Međunarodni aeromiting - Croatian International Air Show Varaždin, koji će ovog vikenda, 21. i 22. srpnja, biti održan u Varaždinu, posjetiteljima će ponuditi izuzetno bogat i dinamičan program u zraku i na zemlji, u kojem će sudjelovati više od 50 letjelica iz čak 11 zemalja svijeta

"Zahvaljujući Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, koji su suorganizatori ovogodišnjeg CIAV-a, bili smo u prilici ponuditi doista spektakularni dvodnevni  program, koji će obilovati brojnim letačkim atrakcijama, u kojima će vjerujem, uživati sve generacije posjetitelja. Mislim kako s pravom možemo kazati kako će CIAV 2018., biti najuzbudljivija zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe." - naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018.

Preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova

Na impresivnoj listi sudionika ove međunarodne zrakoplovne priredbe bit će tako nadzvučni borbeni zrakoplovi - F/A - 18B Hornet Španjolskog ratnog zrakoplovstva, Eurofighter Typhoon Kraljevskih zračnih snaga Velike Britanije, F-16 Fighting Falcon Ratnog zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država, SAAB JAS-39 Gripen Ratnog zrakoplovstva Republike Mađarske, te MIG-ovi 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Uz vojne zrakoplove na ovogodišnjem aeromitingu publika će imati prigodu vidjeti i atraktivne helikoptere - Mil Mi-171 Sh, Augusta Westland AW -139, Augusta Bell AB-212, Bell 206B Jet Ranger III, te Bell OH-58D Kiowa Warrior i Sikorsky UH 60A Black Hawk.

U programu će sudjelovati i zrakoplovi za posebne namjene, pa će posjetitelji ove zračne priredbe tako po prvi puta imati priliku vidjeti i zrakoplove - Canadair CL-415 i AirTractor AT-80RA Fire Boss, ali i niz zrakoplova civilne i sportske avijacije koji će sletjeti na varaždinski aerodrom. 

"Posjetitelji priredbe moći će iz neposredne blizine razgledati  letjelice koje će nastupiti u programu te razgovarati s njihovim posadama. Iako službeni dio programa aeromitinga počinje u 12 sati, za posjetitelje će u subotu i nedjelju varaždinski aerodrom biti otvoren za razgled zrakoplova od 8 do 11 sati, pa pozivam sve ljubitelje zrakoplovstva, ali i one koji će to tek postati, da dođu na varaždinski aerodrom i da uživaju u cjelodnevnom, uzbudljivom  programu." - istaknuo je Robert Mišak.

Bravurozni nastup skupina -Krila Oluje i Orlik

Na ovogodišnjem CIAV-u letačke vještine demonstrirat će članovi akrobatske grupe Krila Oluje, koji su na svim dosadašnjim mitinzima u Varaždinu svojim nastupima oduševili publiku, te poljska skupina - Orlik, akrobatska grupa Zračnih snaga Republike Poljske, koja je nastupala na najpoznatijim aeromitinzima na svijetu.

Na nebu iznad Varaždina letjet će i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu – Peter Podlunšek, koji će zračne bravure izvoditi u Extri EA-330SC, te hrvatski pilotski as – Branimir Ambreković, a piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na nebu iznad Varaždina izvest će atraktivnu vježbu presretanja. 

Ulaznice za ovu zrakoplovnu priredbu u pretprodaji je  moguće kupiti putem sustava Eventim, te na kioscima Tiska, po cijeni od 35 kuna, dok će u dane mitinga ulaznica stajati 45 kuna, no djeca do 15 godina starosti neće plaćati ulaznicu. 

Više informacija o programu ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu može se pronaći na mrežnoj stranici -  www.airshow-varazdin.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.