Obavijesti

Promo sadržaj

Uzbudljivi jelovnici egzotičnog Laosa uz "Neistražene kuhinje"

Uzbudljivi jelovnici egzotičnog Laosa uz "Neistražene kuhinje"
3

U potrazi za savršenom kulinarskom inspiracijom, genijalni britanski kuhar i avanturist Gordon Ramsay otišao je na put oko svijeta, obilazeći udaljene kutke Novog Zelanda, Perua, Aljaske, Laosa, Maroka i Havaja

Ramsay uči nove metode kuhanja i spravljanja jela od domicilnog stanovništva i vrhunskih lokalnih kuhara, poštujući njihovu tradiciju, a istovremeno dajući jelima osoban štih. Jedinstvena gastronomska avantura „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ koja se prikazuje svake subote u 21:55h na Natonal Geographic-u predstavlja put prema upoznavanju nepoznatih priča o posebnim delicijama, kao i izuzetnim naporima običnih ljudi u sakupljanju autentičnih sastojaka. 

Prošle epizode serijala „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ prikazale su Ramsaya kako istražuje lokalne tradicije i stavlja svoje vještine na kušnju na egzotičnim lokacijama Perua, Novog Zelanda, Maroka i Havaja. Sada se Gordon Ramsay uputio u Laos, državu u jugoistočnoj Aziji, gdje je plovio rijekom Mekong, poznatoj po izuzetnoj biološkoj raznolikosti koja se može mjeriti jedino s Amazonom. Dok se suočava s brzacima snažne rijeke u kajaku u epizodi „Moćna rijeka Mekong u Laosu“ koja će biti emitirana 21. rujna u 21:55 na National Geographuic-u, Ramsay kreće u lov na riječnu ribu, slatkovodne puževe, žabe i divovske vodene stjenice. Uz pomoć mještana, probija se kroz gustu džunglu kako bi došao do jaja agresivnog modrog pletača i larva mravi koje čine dio uobičajene prehrane stanovnika Laosa. Sve što Laošani jedu može se naći u rijekama, po šumama, vrtovima i na lokalnim farmama, no najvažnije što će Ramsay odnijeti sa sobom je pažljiva ravnoteža brojnih sastojaka i začina njihove tradicionalne kuhinje. Okusi moraju biti u savršenom skladu, a ako samo jedan sastojak nedostaje, gubi se uravnotežena slojevitost jela. Sve što je naučio tijekom putovanja po Laosu, Ramsay je pokazao spremajući domjenak za budističke redovnike u lokalnom hramu, nadajući se zauzvrat njihovu blagoslovu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj