Obavijesti

News

Komentari 5

Nije kriv za pokušaj ubojstva: Žrtva nije sigurna da je to on!

Nije kriv za pokušaj ubojstva: Žrtva nije sigurna da je to on!
3

Sutkinja Jesenka Kovačić istaknula je kako se navedeni napad dogodio kako je opisano no da se zbog nedostatka dokaza nije bez ikakve  sumnje moglo dokazati i potvrditi da je napadač optuženi Rudolf Weisler

VIDEO

Riječanina Rudolfa Wieslera (31) u ponedjeljak su zbog nedostatka dokaza oslobodili optužbi za pokušaj ubojstva i razbojništva nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine Dejanom Simikićem na Županijskom sudu u Rijeci.

Wieslera se sumnjičilo da je, s namjerom da se domogne većeg novčanog iznosa, 11. prosinca kod bazena na Kantridi maskiran tzv. fantomkom i držeći u ruci pištolj, prišao Dejanu Simikiću koji se je bio u svom VW Golfu BiH registracija te u njega uperio pištolj i zatražio da mu preda novac. U strahu za svoj život Simikić je predao novčanik s 1.000 eura i 1.000 konvertibilnih maraka. No napadač nije bio zadovoljan tim novčanim iznosom pa je u žrtvu ponovno uperio pištolj tražeći još novaca. Izašavši iz automobila Simikić mu je odgovorio da nema više novca, a kada je to čuo napadač je otišao do prtljažnika iz kojeg je uzeo kofer te ponovio "Daj još, pucat ću".

S obzirom da napadnuti muškarac nije imao više novca napadač je, s udaljenosti od oko dva metra, u namjeri da ga ubije prema njemu ispalio hitac u trbuh te se udaljio s mjesta događaja. Simikić je zadobio tešku, po život opasnu strijelnu ranu trbuha s ozljedom jetre, a život mu je spašen samo zahvaljujući hitnom kirurškom zahvatu.

U istrazi na prepoznavanju žrtva je istakla upravo Wieslera kao napadača, istakavši kako "taj bolestan pogled i te oči nikad neće zaboraviti", no na suđenju je pak svjedočio kako je to rekao samo zato jer je napadača vidio u policijskoj čekaonici i jer je mislio da  protiv okrivljenog, osim njegovog prepoznavanja  ima konkretne dokaze, a shvativši da nema, ne želi nikog nositi na duši i okriviti osobu za koju nije siguran da je napadač.

- Ne želim ga cijeli život nositi na duši, nositi taj grijeh jer sam na prepoznavanju rekao da je to čovjek koji je pucao u mene, a to sam kazao samo zato jer sam ga prije toga vidio u čekaonici u policiji. Da sam tada vidio Kennedyja u hodniku, poslije bih na prepoznavanju rekao da me upucao Kennedy. Kazao sam tako jer sam mislio da policija ima i neki drugi dokaz protiv okrivljenog, osim mojeg prepoznavanja. Svaki dan razmišljam o ovome. Čovjeka koji sada sjedi na stolici za optuženika mogu prepoznati kao osobu koju sam u istrazi sreo u hodniku u policiji, a ne kao osobu koja je pucala na mene - izjavio je na suđenju Simikić.  

Sutkinja Jesenka Kovačić istakla je kako se navedeni napad dogodio kako je opisano no da se zbog nedostatka dokaza nije bez ikakve  sumnje moglo dokazati i potvrditi da je napadač optuženi Rudolf Weisler, koji je nakon obrazloženje iz pritvora pušten na slobodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu