Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Uzeo studentima: Dekan sebi i zamjenicima isplatio 94.000 kn

Riječ je o neto iznosu koji je na temelju plaće uvećane za dodatke po tri osnove, isplaćen nedavno izabranom dekanu Goranu Malčiću i trojici imenovanih prodekana

Foto: TVZ
23 komentara

Iz državne blagajne, a posredstvom Ministarstva obrazovanja, samo u studenom ove godine na račun Tehničkog veleučilišta u Zagrebu isplaćeno je nešto više od 94 tisuća kuna.

Navedeni iznos nije uplaćen za rad cijelog Veleučilišta. Štoviše, riječ je o neto iznosu koji je na temelju plaće uvećane za dodatke po tri osnove, isplaćen nedavno izabranom dekanu Goranu Malčiću i trojici imenovanih prodekana, piše Večernji list.

Tako je dekan, koji je izabran u svibnju, a stupio je na dužnost s prvim danom listopada, u samo mjesec dana svoga rada, uz dodatke koje je pripisao samom sebi, dosegnuo iznos neto plaće kojeg se mogu posramiti i premijer Andrej Plenković pa i sama predsjednica Hrvatske Kolinda-Grabar Kitarović. 

Iznos koji dobiva ne bi ni bio sporan da Malčićevi prvi potezi u novoj ulozi koju je naslijedio od nekadašnje dekanice Slavice Ćosović Bajić nisu bili upravo rezovi koji su se prelomili na svim ostalim zaposlenicima Tehničkog veleučilišta, kao i na najboljim studentima.

Naime, Tehničko veleučilište svake godine najboljim studentima uručuje plakete i novčanu nagradu kao priznanje za trud i rad, a ti se iznosi, koji variraju od tisuću do pet tisuća kuna, isplaćuju sukladno Pravilniku o dodjeli nagrada koji je uvela nekadašnja dekanica. Tada je Malčić obnašao funkciju prodekana za nastavu i studente pa je i sam sudjelovao u kreiranju, predlaganju i usvajanju tog pravilnika.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message