Obavijesti

News

Komentari 12

Uživajte na suncu! Novi tjedan donijet će nam oblake s kišom

Uživajte na suncu! Novi tjedan donijet će nam oblake s kišom
5

U nastavku vikenda zadržat će se sunčano i suho, uz daljnji porast temperature. Većinom sunčano bit će i početkom novog tjedna, no uz nešto više oblaka, posebice s ponedjeljka na utorak

VIDEO

I sljedećih se dana nastavlja iznadprosječno toplo vrijeme, uz moguće poneke nove rekorde, ne samo datumske, kao u četvrtak, nego i apsolutne, kakvi su zabilježeni prošle nedjelje u Dubrovniku i Čilipima, a u petak, prema još neslužbenim podacima DHMZ-a, u Šibeniku, gdje je najviša travanjska temperatura zraka od sada 29,5 °C, u Pločama 29,0 °C, Rabu 28,5 °C, Zemuniku 27,9 °C i Zadru 26,5 °C, piše Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a.

Najtopliji travanj u povijesti? Očekujte prave ljetne vrućine...
Najtopliji travanj u povijesti? Očekujte prave ljetne vrućine...

A gotovo će sigurno biti i novih rekorda u srednjoj temperaturi niza dana, pa će se Zagrebu i Rijeci pridružiti još poneki grad. U Rijeci je, naime, srednja najviša temperatura zraka od 13. do 20. travnja čak 24,3 °C, kao nikada do sada u tom dijelu travnja, kada je prosječna "samo" 16,0 °C.

Za vikend će biti stabilno, suho i sunčano, a u sljedećem tjednu ponovno oblačnije, ponegdje s kišom. Podrobnije - Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Subota sunčana i topla...

Na istoku Hrvatske sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperatura će zraka od jutarnjih 6 do 10 °C, danju porasti do vrijednosti između 23 i 25 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također sunčano vrijeme, te uz slab, poslijepodne poegdje umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Jugozapadnjaka će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, i to uglavnom sredinom dana i poslijepodne, a u noći i ujutro još bura, koja podno Velebita može biti i jaka. Uz sunčano će vrijeme najviša temperatura zraka biti od 21 do 26 °C. Samo je u mjestimice u kotlinama ujutro moguća kratkotrajna magla.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano, u noći i ujutro uz slabu i umjerenu buru, a sredinom dana uz jugozapadni i zapadni vjetar. More uglavnom malo valovito, a vidljivost izvrsna. 

Malo će valovito more biti i na jugu Hrvatske, uz ponegdje umjeren jugozapadnjak sredinom dana i poslijepodne, a buru u noći i ujutro. Bit će vedro, a najviša dnevna temperatura između 23 i 26 °C.

Od nedjelje - i dalje toplo, u novome tjednu nestabilni...

U nastavku vikenda zadržat će se stabilno, sunčano i suho, uz daljnji porast dnevne temperature. Većinom sunčano bit će i početkom novoga tjedna, no ipak uz nešto više oblaka, posebice prema kraju ponedjeljka i tijekom utorka. Pritom ponegdje treba računati na malo kiše ili poneki pljusak, u ponedjeljak na zapadu zemlje, a u utorak diljem unutrašnjosti. Sasvim suho ne može se jamčiti ni u nastavku tjedna.

Nebo je 'paralo' 50.000 munja! Stiže nova promjena - vrućina
Nebo je 'paralo'  50.000 munja!  Stiže nova promjena - vrućina

I na Jadranu će sljedećih dana biti sunčano i toplo. Oblačnije uglavnom samo na sjevernom dijelu na prijelazu od ponedjeljka na utorak, pri čemu je mjestimice moguć pokoji pljusak ili barem slaba kratkorajna kiša. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, i to većinom sredinom dana i poslijepodne."

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, već je većinom visok, pa planirate li boraviti dulje na otvorenome, a osjetljivije ste kože - ne zaboravite se u danima vikenda kvalitetno zaštititi.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a