Obavijesti

Promo sadržaj

Uživanje za blagdanskim stolom bez žgaravice

Uživanje za blagdanskim stolom bez žgaravice
2

RefluSTAT sadrži alginate i karbonate koji brzo i učinkovito mehanički sprječavaju povratak želučanog soka u jednjak

Od zime do jeseni, tijekom svakog smo doba godine barem jednom pozvani sjesti za blagdansku trpezu. Na stranu brojna upozorenja kako treba izbjegavati prezačinjenu, tešku i masnu hranu, alkoholna i gazirana pića... Blagdani „zovu“ na okupljanje i druženje uz hranu, to je gotovo upisano u genetski kod ljudi u cijelom svijetu. 

Kako slično uživamo u hrani, slično i patimo od tegoba, od kojih je među najčešćima gastroezofagealni refluks, poznatiji kao žgaravica. Što je uopće žgaravica i kako ublažiti i ukloniti njezine simptome? 

Žgaravica nastaje kada se želučana kiselina ne upije u hranu i s njom ne nastavi putovati kroz probavni trakt, već se vrati u ispražnjeni želudac i počne nagrizati njegovu stjenku. Simptomi žgaravice mogu ozbiljno narušiti kvalitetu života, mogu se proširiti na bolove u prsima ili poteškoće s gutanjem.  

Liječnici već dugo za ublažavanje simptoma žgaravice preporučuju bezreceptne pripravke na bazi alginata i karbonata, kao što je JGL-ov RefluSTAT. Kada RefluSTAT dođe u dodir s kiselim pH vrijednostima želuca, taloži se formirajući gel. U međuvremenu, karbonati prisutni u proizvodu oslobađaju ugljični dioksid koji omogućava gelu da se izdigne i formira čep koji sprječava povratak želučanog soka u jednjak, čime učinkovito i brzo i brzo djeluje na žgaravicu i donosi olakšanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline