Obavijesti

News

Komentari 29

'Molimo Škoru da nam omogući rad, stranka je postala talac'

'Molimo Škoru da nam omogući rad, stranka je postala talac'

Javno molim da na današnjoj konferenciji za medije u podne, vodstvo stranke objavi zbog čega su protiv mene pokrenuli stegovni postupak, poručio je Miroslav Škoro

VIDEO

Domovinski pokret održao je sjednicu i predsjedništvo stranke i najviše je bilo govora o Miroslavu Škori.

"Domovinski pokret prolazi kroz krizu koju je uzrokovala neopoziva ostavka Miroslava Škore. Prihvatili smo je jer nismo imali drugi izbor. Bila nam je to teška odluka, ali prije toga došlo je i do gubitka povjerenja. Unatoč upitima, nismo željeli govoriti o njegovim postupcima posljednjih mjeseci, ali javnost je upoznata s tim. Njegovo ponašanje suprotno je našim načelima. Ne želimo se baviti zakulisnim stvarima. Zahvalni smo Škori što nas je okupio. Molimo ga da stranka ne bude ničiji talac i da nam omogući daljnji neometani rad. Kao odbor smo poduzeli sve mjere za zaštitu pokreta", poručili su na presici.

Napet sastanak u Domovinskom pokretu: 'Tko se usprotivi vodstvu, letjet će iz stranke'
Napet sastanak u Domovinskom pokretu: 'Tko se usprotivi vodstvu, letjet će iz stranke'

Mario Radić naveo je kako ovo nije prva ostavka koju je Škoro podnio. To je učinio pred suradnicima već u dva navrata, ali se predomislio. Komentirajući današnji Škorin istup u kojem ih pita zašto je protiv njega pokrenut postupak pred Sudom časti, Radić je odgovorio protupitanjem ''kako se netko može potpisati na memorandum bez žiga i pečata kao predsjednik, a dva dana prije toga je dao neopozivu ostavku''. Tu su još kaznene prijave, a o insinuacijama i vrijeđanjima kaže da ne govori. Kad će se sastati Sud časti odgorio da je se to njih mora pitati. I dok se Škoro pita čemu otezanje od 90 dana, Radić odgovara:  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Miroslav Škoro je član stranke i treba uputiti dopis Sudu časti, bit prisutan na tom sudu. Može ubrzati ako hoće, to nije pitanje za mene. Taj isti Sud časti je predložio Škoro i svi su jednoglasno glasali za njega - rekao je.   

Na sjednicama stranačkih tijela nije se raspravljalo o mjestu potpredsjednika Sabora, jer navodi Radić, ne žele prejudicirati odluku Suda časti. Radić kaže da ni danas ne zna koje je stanje na računu stranke, a presicu su zaključili time da se treba prestati iznosit prljavo rublje stranke van, te da ostanak Miroslava Škore u stranci ovisi o njemu.

Ranije se na Facebooku oglasio Miroslav Škoro.

- Iako novo vodstvo Domovinskog pokreta misli da je braniti se i na laž odgovarati istinom nečasno, pa su me dali na sud časti, mislim da sam bio strpljiv i konstruktivan. Na kraju će o tome tko je u pravu odlučiti državne institucije. Nakon jučerašnjih sjednica tijela DP-a, na kojima se o bitnim temama raspravljalo više sati pod točkom razno, i to na razini trača, javno molim da na današnjoj konferenciji za medije u podne, vodstvo stranke objavi zbog čega su protiv mene pokrenuli stegovni postupak. Ovo nije nikakav ultimatum, nego zamolba u svjetlu činjenica da zagovaramo demokraciju i otvorenost u svim postupcima. Kad već prigovaramo sudstvu i vlasti da su spori, netransparentni i neučinkoviti, zašto bi mi radili po istom obrascu. Čemu čekati devedeset dana? Svi smo već umorni i želimo da ovo prestane. U državi ima puno važnijih problema kojima se trebamo baviti, a članstvu DP-a i svekolikoj javnosti je već dosta trakavica. U protivnom, nemam više namjeru trošiti vrijeme i biti u društvu onih koji uhode i žele drugima i njihovim obiteljima činiti zlo - napisao je Škoro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a