Obavijesti

Promo sadržaj

Valamar: od stipendije do karijere u turizmu

Valamar: od stipendije do karijere  u turizmu
4

Marcelo je sa 16 godina postao Valamarov stipendist, iskoristio je priliku i evo gdje je danas

Kuhar sve mora znati i ne planiram stati učiti, govori mlad i ambiciozan kuhar Marcelo Vrdoljak, koji je karijeru započeo u Valamaru. Iza njega je treća odrađena sezona u najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj. “Valamar je odličan poslodavac. Ima puno objekata na različitim destinacijama, a svaka od njih podrazumijeva i novo iskustvo. Puno se toga može naučiti i uz dobru volju lako je i napredovati. Nama koji dolazimo iz drugih dijelova zemlje, osiguran je i smještaj”, nastavlja svoju priču 19-godišnji Iločanin. 

Prva iskustva u turizmu Marcelo Vrdoljak je u Valamaru stekao kao stipendist, još kao učenik drugog razreda Strukovne škole Vukovar, smjer kuhar. Valamar učenicima u cijeloj Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom turizma nudi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 1200 kuna mjesečno tijekom školske godine, u trajanju od deset mjeseci, sve do završetka školovanja. 

Stipendiju sam primao godinu dana. Osjećao sam se kao da netko ulaže u mene i potiče me da se razvijam u dobrom smjeru. Takvo što te motivira i da sam sustavno radiš na svojim vještinama i znanjima. S ovoliko godina imati toliko mogućnosti, e to je super osjećaj”, kaže Marcelo. Osim toga, stipendistima koji se zaposle u Valamaru osigurane su i druge mogućnosti razvoja karijere, uz brojne vrhunske edukacijske programe i mentore. Jedan od njih je V-Akademija, program treninga specijalističkih znanja. Uskoro bi to mogla biti sljedeća stepenica u njegovoj karijeri jer je i predložen za V-Akademiju, što je samo jedna u nizu pohvala i poticaja poslodavca. 

Prvi njegov posao u Valamaru bio je hotel Miramar u Rapcu. “Nakon toga sam radio u tratoriji La Pentola u kampu Lanterna, a poslije u à la carte restoranu Grano duro. Uz to što sam puno naučio u ta tri restorana, imao sam prilike raditi sa sjajnim ljudima i upoznati nove kolege”, kaže. Najviše voli raditi u à la carte restoranima jer su izvrsni za profesionalni razvoj. Što se tiče posebnih zahtjeva, kaže, nema toga što on i njegovi kolege ne mogu napraviti. “Bude izazovno kad nam dođu grupe gostiju, pa se u jedan čas napuni cijela terasa. Naravno, ne želite da netko dugo čeka jelo. Tu naši šefovi moraju prvo napraviti dobru organizaciju, a onda mi, kao uigrani tim, napravimo odličan posao”, kaže te napominje da se sve uvijek napravi kako bi gost bio zadovoljan. 

Gosti na morskim destinacijama najviše, naravno, traže ribu i riblje specijalitete, ali mnogi naručuju i meso. Najviše volim raditi umake i pašte, no u svemu tome preferiram raznolikost jer mi je najdraže naučiti nešto novo. Još sam prilično mlad, tako da još mnogo mogu naučiti. Kuhanje me baš jako zanima, pronašao sam se u tome”, otkriva nam i zaključuje: “Trudom, radom i voljom može se doći do super karijere.

Valamar Riviera i ove godine raspisuje natječaj za učeničke stipendije za školsku godinu 2019./2020. za turističko-ugostiteljska zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist. Na atraktivnim destinacijama od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, učenici imaju priliku odraditi kvalitetnu praksu, a nakon završetka školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Osim toga, Valamar svojim stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osigurava smještaj i prehranu. Svi Valamarovi stipendisti imaju atraktivne uvjete rada i razvoja kod top poslodavca. Prvi put ove godine Valamar samostalno raspisuje natječaj za pet stipendija za koje se mogu natjecati i učenici elektrotehničkih škola. Valamar je najveći pojedinačni stipenditor u Hrvatskoj, a ove godine u svojim hotelima i ljetovalištima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljava 7000 ljudi. Sve informacije o programu stipendiranja u Valamar Rivieri možete pronaći ovdje. Prijave traju do 20. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.