Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Valter Flego nezakonito je povisio plaće sebi i kolegama?

Iz Uskoka su izvijestili kako su slučaj preuzeli u listopadu, a u priopćenju su istaknuli kako je okrivljenik pribavio nepripadnu imovinsku korist od 66.074,24 kuna

Duško Marušić/Pixsell
Foto: Duško Marušić/Pixsell
60 komentara

Uskok je pred Županijskim sudom u Rijeci nakon istrage podigao optužnicu protiv bivšeg čelnika Buzeta, Valtera Flege, zbog zloporabe položaja i ovlasti. Flego je prema optužnici sebi i svojim suradnicima povećao plaće protuzakonito.

Iz Uskoka su izvijestili kako su slučaj preuzeli u listopadu, a u priopćenju su istaknuli kako je okrivljenik pribavio nepripadnu imovinsku korist od 66.074,24 kuna a njegovi suradnici u ukupnom iznosu od 175.568,43 kune te je time isplatom dodataka na plaće u bruto iznosu i uplatom doprinosa na plaće proračun Grada Buzeta oštećen za ukupno 539.543,22 kune.

Valter Flego rekao je da njegova plaća gradonačelnika grada Buzeta, u periodu od 2005 do 2013.,  nikada nije bila upitna. To je 2010. potvrdilo Ministarstvo uprave te svake godine Državna revizija koja je provjeravala zakonitost akata.

- Kada je moja plaća postala sporna trebate pitati Ministarstvo uprave. Činjenica je da je neshvatljivo da ministarstvo može jednim mišljenjem poništiti nalaz Državne revizije. Ovo je vrijeme kad se ispituju mnoge stvari u našoj državi pa neka se ispita i ovaj predmet - poručio je Flego.

Možda vas zanima i ovo:
Message