News

Komentari 8

Vanđelić: Ćorić je vršio pritisak na mene dok sam bio u Ini

Vanđelić: Ćorić je vršio pritisak na mene dok sam bio u Ini

Na pitanje zašto ministra nije prijavio, Vanđelić je rekao kako je sve riješio s njime na sastanku te da je nakon razgovora prestao s pritiscima, ali i da je on nedugo zatim otišao iz Ine

Bivši član Nadzornog odbora Ine Damir Vanđelić rekao je kako je curenje milijuna iz Ine bila tema na Nadzornom odboru te je proslijeđeno i ministru. 

- Situacija je bila vrlo jednostavna. Vidjelo se da Ina ne posluje kako bi trebala pod upravljanjem MOL-a - rekao je za RTL Danas

- Pokušali smo utvrditi o čemu se radi. Čačkali smo i po plinskom poslovanju i po rafinerijskom poslovanju. Neke stvari smo pronašli i neke su ušle u poslovni plan te su se neke poštivale, a neke nisu. To je također na Upravi, mi kao Nadzorni odbor možemo lobirati da se usvoji određeni plan, ali je provođenje na Upravi - poručio je. 

Poručio je kako su određene stvari prijavili te da su često imali sastanke s DORH-om gdje su iznosili stvari koje su ih brinule i na koje treba obratiti pažnju. 

- Neke od njih su bili čudni transferi novca već u ono vrijeme i na njih smo upozoravali. Nije sve na meni. Ne može jedan čovjek sam promijeniti cijelu zemlju - pojasnio je te dodao kako je imao ogromne pritiske i čudne razgovore. 

Na pitanje je li bivši ministar Ćorić vršio pritisak na njega, Vanđelić je rekao: "Da, je". 

Dodao je i kako nije o Ini razgovarao s premijerom direktno, "nego s cijelom Vladom". 

- Imali smo prezentacije gdje smo ukazivali da stanje nije dobro - rekao je. Na pitanje zašto ministra nije prijavio, Vanđelić je rekao kako je sve riješio s njime na sastanku te da je nakon razgovora prestao s pritiscima, ali i da je on nedugo zatim otišao iz Ine. 

- Kada govorimo o trenutnoj krađi, ona se dogodila krajem 2021. godine. Ja za to ne znam. Ne znam detalje - rekao je te dodao kako su tijekom 2021. primijetili određene stvari. Ističe kako vjeruje i da to nije jedini takav slučaj. 

Poručio je da Damira Škugora ne poznaje te da ga još nisu zvali iz USKOK-a oko slučaja, no da će se odazvati.