Obavijesti

News

Komentari 178

Vapaj očajne žene: "Pomozite mi da nabavim novu papigu..."

Vapaj očajne žene: "Pomozite mi da nabavim novu papigu..."
4

Margareti je nestao papagaj Marko, jedini prijatelj u teškim bolesničkim danima. Poduzela je sve da ga nađe, no sada je svjesna da ga više nikad neće vidjeti...

VIDEO

Margareti Gašić (36) iz Sesveta sredinom veljače nestao je papagaj Marko, kućni ljubimac i jedini prijatelj u teškim bolesničkim danima. Očajna žena poduzela je sve da ga pronađe, no sad je svjesna da ga više nikad neće vidjeti. Odlučila je nabaviti novog ljubimca, no ne može sama.

- Moj Marko nije bio samo papiga, nego najbolji prijatelj. Pružao mi je veliko zadovoljstvo i pomagao mi je da lakše prebrodim teške trenutke. On mi je bio poput terapijskog psa - priča Margareta prisjećajući se kobnog dana kada je papagaj nesretnim slučajem pobjegao. 

Sam je otvorio vrata kaveza te sredinom veljače izašao kroz otvorena vrata stana. Više se nije vratio. 

- Za mene je to strašan i nenadoknadiv gubitak. Nakon svega vjerujem da je negdje uginuo, priča kroz suze ova mlada žena koju život uopće nije mazio. Odrasla je u dječjoj Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri gdje su je roditelji ostavili jer se o njoj nisu mogli brinuti. Rodila se s teškom genetskom bolešću kože buloznom epidermolizom. Koža je zbog bolesti pretjerano osjetljiva i najmanji dodir može prouzročiti rane, a u jednjaku joj se također stvaraju bolne ozljede. Radi svega toga bila je na više od 30 operacija, a vrhunac je bio prošle godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na lijevoj nozi mi se razvio zloćudni tumor i morali su mi je amputirati. Borim se sa infekcijama, a uslijed svega toga otkazali su mi bubrezi pa idem na dijalizu. Svaki dan trpim neizdržive bolove. Kako bih si makar malo olakšala patnju, kupila sam prije dvije godine mog Marka, nastavila je Margareta i prisjetila se kako je Marko imao vokabular od 20 – tak riječi koje ga je naučila, a u trenucima dok joj je bilo najteže govorio bi joj "Megi buba" i slao bi joj poljupce. 

- Dolazeći doma s dijalize znala sam da me on čeka. Ovako sam svjesna svojih bolova i mislim samo na bolest. On mi to nije dopuštao nego me uvijek znao razveseliti - dodala je. 

Borila se i s opakom iznimno otpornom bakterijom MRSA, no uspjela ju je suzbiti zahvaljujući medu Manuka. Proizvodi se na Novom Zelandu iz cvijeta zimzelenog drveta manuke, a kilogram stoji oko 750 kuna. Ta joj je količina dovoljna za mjesec dana. Njime maže zavoje kojima previja rane, a dobar je i za konzumaciju. 

Suočena s tako velikim troškovima odlučila je potražiti pomoć javnosti. 

- Ne mogu odvojiti više od šest tisuća kuna za kupnju nove papige i istovremeno kupovati med koji mi zaista pomaže i ublažava moje tegobe. Nema mi tko pomoći jer živim sama. Otac mi je poginuo u obrani Vukovara '91., a s majkom nisam imala kontakte do prije nekoliko godina. Zaista mi je teško i nemam izbora - rekla je Margareta. 

Možete joj pomoći uplatom na žiro račun u Zagrebačkoj banci HR 9323600003116242424.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.