News

Komentari 0

Varaždin: Vijeće smanjilo prirez, prihvatilo je gradski proračun

Varaždin: Vijeće smanjilo prirez, prihvatilo je gradski proračun

Većinom glasova varaždinsko Gradsko vijeće prihvatilo je na sjednici u petak prijedlog proračuna gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP) od 549,6 milijuna kuna, a jednoglasno je smanjen prirez s 10 na 7,5 posto

Prvi proračun nove gradske vlasti dobio je potporu 14 vijećnika SDP-a, liste Budimo grad, Reformista i HDZ-a.

S tri glasa protiv i jednim suzdržanim bili su vijećnici s liste bivšega gradonačelnika Ivana Čehoka.

„Određenu odgovornost pokazali su članovi političkih stranaka koji, inače, možda i nisu kompatibilni s mojom vizijom. Ono što su danas napravili i HDZ i Reformisti i Budimo grad, koji su dali podršku ovom proračunu, je jedan veliki demokratski iskorak u ovom gradu“, rekao je gradonačelnik Bosilj.

HDZ je proračun podupro nakon što je prihvaćen amandman te stranke o osiguravanju novca za zemljišta za gradnju regionalnog centra za spašavanje i zaštitu na području Varaždina.

Objašnjavajući zašto ne prihvaćaju proračun, Ivan Čehok je rekao da se on ne može ostvariti.

„To je financijsko preračunavanje, a ne proračun, razračunavanje između političkih partnera. Klub vijećnika Reformista i Budimo grad imali su povlasticu da mogu sudjelovati u proračunu, nama su najvažniji dokument dali 70 sati prije sjednice“, rekao je Čehok.

Varaždinski su vijećnici jednoglasno prihvatili odluku o gradskim porezima kojom je prirez porezu na dohodak smanjen s 10 na 7,5 posto, a porez na potrošnju s tri na dva posto.

„Građani će osjetiti smanjenje prireza, doduše oni s većim plaćama više, ali to je takva mjera koju ćemo smanjivati sljedećih tri godine da dođemo do nule“, rekao je gradonačelnik Bosilj.

Najčitaniji članci