News

Komentari 68

Varaždincu sud odredio novčanu kaznu zbog majice sa znakom marihuane. Majicu će - uništiti

Varaždincu sud odredio novčanu kaznu zbog majice  sa znakom marihuane. Majicu će - uništiti

Prekršio je Zakon o suzbijanju zlouprabe droga, promovirajući, oglašavajući i prezentirajući tako drogu marihuanu. Kada presuda postane pravomoćna, majica će se - uništiti.

Općinski sud u Varaždinu novčano je kaznio 40-godišnjeg Varaždineca zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Varaždinec je nosio 'crnu majicu s kapuljačom S veličine na kojoj se nalazi istaknuti znakovi marihuane'. 

Varaždinski sud javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude koja je donesena početkom travnja 2021. godine. U presudi stoji da je okrivljenik 'kriv što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mjestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge 'marihuane', a na koji način je isti vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge 'marihuane''. 

Kažnjen je novčanom kaznom od 300 kuna te mora platiti 100 kuna troškova sudskog postupka.

Nošenjem majice s tiskom marihuane je prekršio članak 4. Zakona o suzbijanju zlouprabe droga: 'Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način'.

Kada presuda postane pravomoćna, majica sa istaknutim znakovima marihuane će se - uništiti.

Najčitaniji članci