Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

Varga: Zdravstvo će ubuduće samo sanirati svoje gubitke

Socijalne naknade izdvojit će se iz zdravstvenog proračuna, a novac plasiran u zdravstvo namjenski će se trošiti, rekao je u subotu ministar zdravlja Siniša Varga

Daniel Kasap/Pixsell
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
45 komentara

Izlaskom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz državne riznice zdravstveni sustav više neće gomilati gubitke, a avansno plaćanje i sanacije bolnica, u koje je u proteklih 20 godina utrošeno 17 milijardi kuna, otići će u ropotarnicu povijesti, rekao je u subotu u Grožnjanu Siniša Varga, ministar zdravlja. Rekao je i kako će izdvojeni HZZO s bolnicama sklapati  višegodišnje ugovore s preciznim definiranjem broja usluga i programa rada. Tvrdi da bi zdravstveni sustav ubuduće sam trebao sanirati svoje gubitke te da bi za tri godine trebao raspolagati s više novca za skupe lijekove, za povećanje učinkovitosti i kvalitete usluga.

- Socijalne naknade, poput naknada za nezaposlene, rodilje i branitelje izdvojit će se iz zdravstvenog proračuna, a novac plasiran u zdravstvo namjenski će se trošiti, pa više neće biti moguće da bolnice, kao u 2013. godine, dobiju 650 milijuna kuna za neizvršene usluge - tvrdi Varga. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message