Obavijesti

News

Komentari 2

Varšava, Prag i Sofija zatvorile su nebo za ruske zrakoplove

Varšava, Prag i Sofija zatvorile su nebo za ruske zrakoplove

Velika Britanija već je u četvrtak donijela sličnu odluku za Aeroflot. Njezin je ministar prometa Grant Shapps uz to u petak navečer objavio zabranu s trenutnim učinkom koja se odnosi na ruske privatne zrakoplove

Poljska, Češka i Bugarska objavile su u petak da zatvaraju svoj zračni prostor za ruske zračne tvrtke, kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine.

"Zabrana će stupiti na snagu od ponoći", rekao je glasnogovornik poljske vlade Piotr Müller na Twitteru.

"Od ponoći, zaustavljamo promet svih ruskih zračnih kompanija u češkom zračnom prostoru", rekao je pak češki ministar prometa Martin Kupka na Twitteru.

Slična zabrana donesena je i u Bugarskoj i također je u ponoć stupila na snagu, kao reakcija na "pogoršanje vojnog sukoba i u znak solidarnosti s Ukrajinom".

Ruski avioni "ne mogu više ući u suvereni bugarski zračni prostor, uključivo i prostor nad teritorijalnim vodama", kaže se u priopćenju ministarstva prometa.

Poljska nacionalna kompanija LOT još je od poslijepodneva suspendirala letove za Moskvu i Sankt Peterburg.

Velika Britanija već je u četvrtak donijela sličnu odluku za rusku kompaniju Aeroflot. Njezin je ministar prometa Grant Shapps uz to u petak navečer objavio zabranu s trenutnim učinkom koja se odnosi na ruske privatne zrakoplove.

Rusija je odgovorila zabranom za sve zrakoplove povezane s Velikom Britanijom, uključivši i one u tranzitu.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA