Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Vatra hara Jadranom: Jak vjetar rasplamsava požare

Na terenu je oko 60 vartogasaca. Gašenje im je otežavalo jugo. Kuće nisu bile ugrožene. Izgorio je jedan kontejner, kažu u DVD-u Kaštela

B.P.
Foto: B.P.
3 komentara

Oko 14:30 sati buknuo je požar u blizini Kaštela i Trogira. Gase ga tri kanadera, jedan air tractor i oko 60 vatrogasaca. Gore nisko i srednje raslinje te borova šuma. U DVD-u u Kaštelima kažu kako je u požaru izgorio i jedan kontejner.
- U njemu je bio alat i agregat. Bio je ugrožena i tor sa životinjama, no to smo riješili. Kuće trenutno nisu ugrožene. Puše jugo pa nam to otežava gašenje - rekli su u DVD-u Kaštela. Vatrogasci su oko 17 sati uspjeli lokalizirati požar. U zdarskoj rubnoj četvrti Boknjac oko 18 sati izbio je požar. Nošena jakim vjetrom vatra se brzo proširila. Borova šuma gorjela je s obje strane ceste koja vodi u smjeru Paga, a na trenutke su u opasnosti bile i obližnje kuće. Uz vatrogasce JVP-a i DIP-a Zadar u gašenju požara sudjelovala su i tri kanadera i četiri air-traktora. Zadarski vatrogasci osim na Bokanjcu intervenirali su i u požar koji je izbio u hrastovoj šumi između Nadina i Škabrnje. Oko 21 sat i u blizini Pirovca, kod izlaza s autoceste buknuo je požar. Vatra je zahvatila 10 hektara trave i niskog raslinja. Gasi je 20 vatrogasaca.  U oklajskom kraju gori cijela lijeva obala Krke između naselja Matase, Ljubotići i Puljanja. Vatrogasci su na terenu i spriječavaju da vatra zahvati objekte, no gašenje im otežava jak vjetar.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message