Obavijesti

News

Vatreni koncerti na MSU krovu Pogledajte bogati program

Vatreni koncerti na MSU krovu Pogledajte bogati program
6

I treću godinu za redom Zagreb pokazuje da svoja ljeta najžešće živi na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti

Ljeto u MSU ove godine u grad stiže 16. lipnja, prvim u nizu od šest koncerata, popraćenih ciklusom Best of Metropolis i pet projekcija nekih od ponajboljih nagrađivanih europskih filmova iz protekle tri godine.

Osam tisuća posjetitelja prošlo je prošle godine kroz glazbeno filmske subotnje avanture tijekom mjesec i pol. Ove godine maratonski party počinje u četvrtak 16. lipnja nastupom žilavog poljskog underground spektakla Kormorany, benda koji je na scenu prvi put stupio još početkom 1980-ih, koji je u turbulentnim vremenima "Solidarnosti" doista birao gdje će nastupati; po tunelima, gradilištima, nacističkim bunkerima, ne bi čovjek vjerovao, čak i crkvama, pa i u uobičajenim koncertnim dvoranama.

Subotnji red svirki potom otvara Pavel 25. lipnja, a onda slijedi domaće jednomjesečno bombardiranje decibelima ravno iz električnih gitara. Upravo za dušu MTV generacije. I sve one koji se tako osjećaju. Prvo vječno mladi Pips Chips Videoclips, zatim nepoderivi Let3, TBF sa svojim nenadmašnim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu i Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja.

Pips Chips & Videoclips @ Gričevanje, Garaža Tuškanac, Zagreb, Croatia, 31/05/2014

Koncert Kormorany u četvrtak bit će besplatan. Za sve ostale koncerte ulaznice će vrijediti 85 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta vrijediti 95 kuna. Ulaznice nabavite na blagajni MSU-a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, a za Pavel, ukoliko ih budete kupovali na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola, dobit ćete i 10 posto popusta. Deviza Ljeta u MSU-u prošle je godine bila da je svaki koncertni dan bio cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pavel vrijediti istog dana i za upat u Art-kino Metropolis u sklopu MSU-a, na projekciju španjolske humoristične drame "Savršen dan", priču o tome što se dogodi kad trojica iz Liječnika bez granica dolaze u bosansko selo riješiti problem zagađenog bunara.

Uoči nastupa Pipsa 2. srpnja Metropolis će prikazati talijansku dramu "Mladost", film o suočavanju dvojice 80-godišnjaka s budućnosti (!) koji je 2015. osvojio Europsku filmsku nagradu za najbolji film. A onda spektakl. Let3 će binu na krovnoj terasi okupirati 9. srpnja tek nakon što odgledate Matanićev "Zvizdan", film koji su nagrađivali žiriji i Cannesa i Zlatne Arene prošle godine.

TBF je na meniju krovne terase 16. srpnja, kratko nakon posljednje projekcije francuskog filma "Lijepi dani" o tome kako je novopečena umirovljenica ispunila vrijeme kompjuterskim tečajem na kojem je od života dobila i osnove iz poznavanja modernih tehnologija, ali i najozbiljniju životnu dramu. I na kraju, Psihomodo Pop subotu 23. srpnja dijelit će s projekcijom francuskog filma "Vikendi", ekranizacijom kaosa koji nastane nakon krive rakcije na nesporazum na parkiralištu supermarketa, humorističnom dramom u kojoj i netko nekoga ostavi i prijatelji okreću leđa, ali i koja objašnjava da nikad nije gotovo sve dok nije gotovo.

I povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU-u s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na bogatu prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika, da se potom nikad ne bi do kraja oporavio ni od razaranja ni od Željezne zavjese.

Grad je, međutim, u kulturnom i umjetničkom smislu zgrabio najbolje i od Istoka i od Zapada, postavši sredinom 1960-ih središte neoavangarde, a u 1980-ima i žarište kontrakulture državnom sustavu. Današnji koncept Wroclawa kao otvorenog grada, grada susreta direktno je naslijeđe tog čudesnog vremena u kojem su cvale ideje iz vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna, a ponajviše u svakodnevnom životu.

Festival Ljeto u MSU ove godine prate Turistička zajednica grada Zagreba. Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...