Obavijesti

News

Komentari 4

Vatrogasac piroman podmetao požare u Francuskoj: 'Paljenje mu je izazivalo uzbuđenje'

Vatrogasac piroman podmetao požare u Francuskoj: 'Paljenje mu je izazivalo uzbuđenje'

Tužitelj iz Montpelliera Fabrice Belargent rekao je da je muškarac priznao da je podmetnuo požar upaljačem 26. svibnja, 21. srpnja te posljednji put u noći između 26. i 27. srpnja

VIDEO

Muškarac (30), dobrovoljni vatrogasac iz regije Herault, uhićen je u srijedu jer se smatra odgovornim za niz šumskih požara u regiji koje je izazvao u potrazi za adrenalinom, rekli su regionalni tužitelji, prenosi The Guardian.

Građani Francuske bili su šokirani šumskim požarima tijekom prošlotjednog toplinskog vala koji je prisilio na evakuaciju tisuće ljudi, a slučaj  "vatrogascem piromanom" izazvao je veliko zanimanje u Francuskoj javnosti.

Tužitelj iz Montpelliera Fabrice Belargent rekao je da je muškarac priznao da je podmetnuo požar upaljačem 26. svibnja, 21. srpnja te posljednji put u noći između 26. i 27. srpnja.

- Izjavio je da je to učinio kako bi izazvao intervenciju jer mu je to izazivalo uzbuđenje. Rekao je da je tada bio pod adrenalinom - rekao je Belargent.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vatrogasac piroman, koji inače radi puno radno vrijeme kao šumar, a sprječavanje požara jedna je od njegovih primarnih odgovornosti, priznao je da i da je ovisan o podmetanju požara.

Njegova odvjetnica Marie Bar rekla je za BFM TV da je tijekom ispitivanja muškarac izrazio veliko žaljenje i sram te potvrdila je da mu je istražni sudac odredio pritvor uoči suđenja.

- Ispričao se vatrogascima s kojima radi jer ih naziva svojom velikom obitelji. To je netko tko je vrlo predan svom poslu. Teško mu je objasniti zašto je to radio. Na neki način osjeća olakšanje jer je uhićen. Podmetanje požara je nazvao svojom ovisnošću - rekla je odvjetnica.

Ako ga proglase krivim, prijeti mu do 15 godina zatvora i novčana kazna od 150.000 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a