Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Vatrogasci mogu predahnuti: Vrijeme u Australiji povoljnije!

U dijelovima obje države vjetar je puhao do 90 kilometara na sat, a temperatura u područjima pogođenima požarima dosezala je 44 Celzijeva stupnja

Foto: Reuters
8 komentara

Iscrpljeni australski vatrogasci mogu predahnuti zbog slabljenja vremenskih uvjeta u subotu, dan nakon što su snažni vjetrovi i visoke temperature raspršili požare koji su se spojili u jedan veliki plamen. 

Tri veća požara koja su izbila na granicama susjednih država Novog Južnog Walesa i Viktorije spojila su se u jedan i prekrila 600.000 hektara zemlje. 

POGLEDAJTE VIDEO

U dijelovima obje države vjetar je puhao do 90 kilometara na sat, a temperatura u područjima pogođenima požarima dosezala je 44 Celzijeva stupnja. 

U Novom Južnom Walesu gori preko 140 požara, ali nijedan nije na kritičnoj razini. 

STRAH OD NOVIH POŽARA Izvanredno stanje u Australiji: Požari i rekordne temperature

Povjerenik za ruralne vatrogasne postrojbe Shane Fitzsimmons rekao je u petak da je ozlijeđeno nekoliko ljudi, ali da nema saznanja o uništenim domovima. 

Dodao je da se zahladnjenje očekuje sljedeći tjedan i da će to "vjerojatno biti najboljih sedam dana koje ćemo imati bez porasta vrlo opasnih požara". 

Australija u plamenu SATELITSKE SNIMKE Australiju progutala vatra - svi požari do sada na jednoj snimci

Dosad je 27 ljudi poginulo, a tisuće su postale beskućnicima nakon što su čudovišni požari opustošili više od 10,3 milijuna hektara zemlje, ostavljajući za sobom spaljenu zemlju površine Južne Koreje.

Fire and Rescue NSW team give water to a koala as they rescue it from fire in Jacky Bulbin Flat STRADALO 500 MILIJUNA ŽIVOTINJA Australija: Masovno bježe od plamena, izumrlo 30% koala

Ekolozi sa Sveučilišta u Sydneyju procjenjuju da je u požarima stradalo ili je ozlijeđeno čak milijardu životinja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message