News

Komentari 8

Vatrogasci mogu predahnuti: Vrijeme u Australiji povoljnije!

Vatrogasci mogu predahnuti: Vrijeme u Australiji povoljnije!

U dijelovima obje države vjetar je puhao do 90 kilometara na sat, a temperatura u područjima pogođenima požarima dosezala je 44 Celzijeva stupnja

Iscrpljeni australski vatrogasci mogu predahnuti zbog slabljenja vremenskih uvjeta u subotu, dan nakon što su snažni vjetrovi i visoke temperature raspršili požare koji su se spojili u jedan veliki plamen. 

Tri veća požara koja su izbila na granicama susjednih država Novog Južnog Walesa i Viktorije spojila su se u jedan i prekrila 600.000 hektara zemlje. 

POGLEDAJTE VIDEO

U dijelovima obje države vjetar je puhao do 90 kilometara na sat, a temperatura u područjima pogođenima požarima dosezala je 44 Celzijeva stupnja. 

U Novom Južnom Walesu gori preko 140 požara, ali nijedan nije na kritičnoj razini. 

Povjerenik za ruralne vatrogasne postrojbe Shane Fitzsimmons rekao je u petak da je ozlijeđeno nekoliko ljudi, ali da nema saznanja o uništenim domovima. 

Dodao je da se zahladnjenje očekuje sljedeći tjedan i da će to "vjerojatno biti najboljih sedam dana koje ćemo imati bez porasta vrlo opasnih požara". 

Dosad je 27 ljudi poginulo, a tisuće su postale beskućnicima nakon što su čudovišni požari opustošili više od 10,3 milijuna hektara zemlje, ostavljajući za sobom spaljenu zemlju površine Južne Koreje.

Ekolozi sa Sveučilišta u Sydneyju procjenjuju da je u požarima stradalo ili je ozlijeđeno čak milijardu životinja.

Najčitaniji članci