Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Vatrogasci neće prosvjedovati, dogovorili se s Karamarkom

Prosvjed najavljen za 3. ožujka otkazuje se do daljnjega jer su nakon razgovora s Karamarkom prihvaćeni zahtjevi Sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
10 komentara

Nakon razgovora s ministrom unutarnjih poslova prihvaćeni su zahtjevi Sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca. Prosvjed vatrogasaca najavljen za četvrtak, 3. ožujka, otkazuje se do daljnjega jer su nakon razgovora s ministrom unutarnjih poslova prihvaćeni zahtjevi Sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca. Oni će se razmotriti i konačna odluka donijet će se u roku od sedam dana, a ministarstvo će je Vladi predložiti najkasnije u roku od 14 dana.

- Zadovoljni smo pregovorima, ali i ogorčeni činjenicom da se zahtjevi vatrogasaca čuju tek kad najavimo prosvjede. Ne želimo da se najavljeni prosvjed koristi u politikantske svrhe nego tražimo trajno praćenje stanja vatrogasne službe kako bi se predvidjele posljedice brzopletih odluka odgovornih osoba - izjavili su Mladen Mlagdić, predsjednik Odbora za vatrogastvo Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, i Goran Franković, šef udruge.

Vatrogasci su najavili prosvjed, a potom i mogući generalni štrajk zbog smanjenja sredstava za javne vatrogasne postrojbe, i to bez konzultiranja sa sindikatima, što je protivno kolektivnom ugovoru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message