Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Vatrogasci: 'Pronašli smo neku ampulu s fosfornim nastavkom'

Najteža je situacija kod Vrane, gdje zbog mina vatrogasci ne mogu gasiti požare ulaze, Požarište je dugačko nekoliko kilometara, a teren dijelom nepristupačan i puše jaka bura

Foto: Čitatelj
51 komentara

Desetak požara koji su gotovo istodobno planuli u biogradskom i benkovačkom zaleđu ne mogu biti slučajni, smatraju mještani na tom području. Njihove sumnje u podmetanje potvrdio je svojim izjavama i zapovjednik zadarskih vatrogasaca Željko Šoša, a vatrogasci su na terenu pronašli i tragove koji bi mogli upućivati na takvo nešto.

-  Našli smo jedan primjerak staklene ampule u kojoj je nekakav papirić, i nekakav kao fosforni nastavak. Dali smo to u policijsku u Biograd, tako da će vjerojatno istraga pokazati o čemu se radi - izjavio je za HRT Darko Banić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Biograd.


Najteža je situacija kod Vrane, gdje zbog mina vatrogasci ne mogu gasiti požare ulaze, Požarište je dugačko nekoliko kilometara, a teren dijelom nepristupačan i puše jaka bura. Vatrogasci i mještani se uzdaju u pomoć kanadera te se nadaju da će bura prestati što bi im olakšalo gašenje.

Područje oko Vrane i Ceranja gorjelo je već nekoliko puta ovog ljeta.

Možda vas zanima i ovo:
Message