Obavijesti

News

Komentari 17

Požar izmaknuo kontroli: Vatra s korova zapalila je gostionicu

Požar izmaknuo kontroli: Vatra s korova zapalila je gostionicu
18

Vatra je u središtu sela Mikleuš nedaleko Slatine zahvatila nekadašnju gostionicu usred sela, a potom i plinske instalacije, pa su susjedi morali bježati iz svojih kuća

VIDEO

Požar koji je zahvatio bivšu gostionicu u središtu sela Mikleuš kod Slatine umalo je u subotu prijepodne izazvao pravu tragediju. Iako je sve počelo benignim spaljivanjem suhe trave i raslinja, vatra je ubrzo izmakla nadzoru, zahvatila gospodarski objekt, nekadašnju gostionicu usred sela, a potom i plinske instalacije, pa su susjedi u strahu od moguće eksplozije morali bježati iz svojih kuća.

Brzom intervencijom mikleuških dobrovoljaca, slatinskih profesionalnih vatrogasaca i radnika komunalne tvrtke 'Papuk', koji su isključili dovod plina, vatra su ugasili i spriječili veću materijalna šteta. 

Zbog moguće opasnosti promet državnom cestom D2 kroz mjesto Mikleuš pola sata bio je u prekidu sve dok nije sanirano požarište. 

U Virovitičko-podravskoj županiji samo u ožujku 82 požara

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je 82. požar na području Virovitičko-podravske županije u ožujku. To je prevršilo sve mjere, jer se vatra u 12 slučajeva, sa zapaljenih polja i dvorišta, prenijela na gospodarske objekte i kuće. Ne pamtim da je ikada bilo tako - kaže Stjepan Venus, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice. 

Kao i u svim slučajevima policija i protupožarna inspekcija obavit će očevid i utvrdili postoje li elementi za prekršajnu ili kaznenu prijavu. Samo u mjesecu ožujku policija i inspekcija podnijeli su protiv 23 osobe, koje su prouzročile požar, prekršajne i kaznene prijave. Šteta nastala u požarima tijekom ožujka procjenjuje se na nekoliko milijuna kuna.

Kanader gasi požar na području Dinare

U subotu oko 12 sati izbio je požar na području Dinare - Crvena Greda. Na površini 4,5 hektara gori trava i nisko raslinje, priopćio je DUZS. Na terenu su Javna vatrogasna postaja Knin i Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrlika, a zbog nepristupačnog terena na gašenje su poslali i jedan kanader. 

Požar kod Krapine gase 82 vatrogasca

U petak ujutro planula je šuma na području Radoboja kod Krapine. Vatrogasci su se cijeli dan borili s vatrom, a iz DUZS-a javljaju kako je požar i dalje aktivan. Opožarena je površina od 200 hektara. Požar su u petak gasili 82 vatrogasca i pet djelatnika Hrvatskih šuma. 

Gorjelo i kod Osijeka

Osim kod Krapine gorjelo je u Podravlju kod Osijeka na miniranom području. Izgorjelo je 300 hektara mlade šume, topole, trave i niskog raslinja. Požar su vatrogasci lokalizirali u 16 sati. Vatrogasci su imali posla i na Zavižanu gdje je u Oltarima gorjela borova šuma, te na prostoru Drniša i kod Gračaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21