Obavijesti

News

Komentari 10

'Važno je stvarati privlačnu ulagačku i poslovnu klimu'

'Važno je stvarati privlačnu ulagačku i poslovnu klimu'
1

Horvat je pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada

VIDEO

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je na sjednici Vijeća za gospodarska pitanja istaknula važnost stvaranja privlačne ulagačke i poslovne klime u Hrvatskoj te izrazila nadu da će Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku njezina poboljšanja.

Grabar-Kitarović je na 39. redovnoj radnoj sjednici Vijeća za gospodarska pitanja uvodno istaknula kako poduzetnici često upozoravaju na nužnost poboljšanja ulagačke klime, žale se na birokraciju, pravnu nesigurnost, učestale izmjene propisa i kompliciranu regulativu općenito te ističu visoke troškove poslovanja zbog plaćanja državnih nameta, navodi se u priopćenju iz njezina Ureda.

Izrazila je nadu kako će hrvatska Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku poboljšanja poslovne i ulagačke klime u Hrvatskoj.

Uvodno izlaganje održao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je Vijeću je predstavio mjere za poboljšanje poduzetničke klime, povećanje investicija i inovacija, pojednostavljenje i ukidanje administrativnih procedura te digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzetnika.

Horvat je pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje poduzetničke klime, pohvalilo prezentirane mjere te iskazalo potporu ministru u daljnjem radu, zaključuje se u priopćenju iz Ureda predsjednice. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa