Obavijesti

News

Komentari 100

Josipova ubojita ljevica: Obara ruke, a trening mu je bauštela

Josipova ubojita ljevica: Obara ruke, a trening mu je bauštela
7

NAJJAČI HRVAT Josip Poleš (41) iz Sinja putuje i na svjetska natjecanja gdje je uvijek među prva četiri. Nepobjediv je i u potezanju klipa na seoskim olimpijadama

VIDEO

Ma kakva teretana, nikad u životu nisam ušao u teretanu. Po prirodi sam ovako jak, a jedini trening su mi svakodnevni rad na baušteli i natjecanja, kaže najuspješniji hrvatski obarač ruke Josip Poleš (41).

Na prvi pogled nikad ne bi rekli da je Sinjanin Josip Poleš iznimno snažan čovjek. Istina, njegovih 207 cm i 110 kg djeluju poprilično impresivno, no nije posebno krupan, niti se na njegovom tijelu vide napumpani mišići kakvi se znaju vidjeti po teretanama. Njegova vitka građa zavara mnoge koji ne povjeruju da je pred njima šampion u obaranju ruke, pa ga izazovu, ponude novac za okladu.

Josip Poles

- Prevare se i obarači kad me vide ovako mršavoga, a gdje neće obični momci koji o tome ne znaju ništa. Često se to zna dogoditi na baušteli, osokole se kad me vide, ali za par sekundi shvate da i nije baš sve u izgledu i mišićima. Na koncu mi ih bude žao pa im i ne uzmem novac – smije se Poleš, i otkriva nam tajnu svoje uspješnosti.

- Jaka šaka, jak zglob, jaka podlaktica, duga ruka i deset godina iskustva... To je tajna mog uspjeha, a što se tiče snage, genetika je očito učinila svoje. Djed Vice s očeve strane bio je alkarski momak, i po pričanju starijih najsnažniji čovjek u sinjskoj krajini. Mamin stric Ivan Ivković bio je deset godina za redom prvak Amerike u hrvanju u slobodnoj kategoriji, a negdje sredinom 30-ih godina prošlog stoljeća bio je i prvak svijeta. I otac Vice bio je jak čovjek, kao i sva trojica braće, Tomislav, Miroslav i Ivan, koji su na oko krupniji od mene i jači, tako da je sigurno u pitanju genetika - rekao je Josip.

Obaranje ruku

Nasmijao se kad smo ga pitali jesu li braća Poleš ikad imala problema prilikom večernjih izlazaka.

- Ma kakvih problema, mi se u druge ne diramo, a ne diraju se ni drugi u nas, nismo vam mi nikad imali problema – kaže i dodaje kako njegova braća nisu aktivna u obaranju ruku, jer im je dosadilo kod kuće stalno gubiti od njega.

Josip Poles

A u obaranje ruku Josip je krenuo posve slučajno.

- Potezao sam klip i obarao ruke po seoskim dernecima, a kad sam 2010. čuo da se organizira prvenstvo Hrvatske, prijavio sam se. Nisam ni znao da su odvojena natjecanja za desnu i lijevu ruku, pa sam prijavio samo desnu koja mi je slabija, i postao prvak. Od tada se natječem svake godine, i svake godine sam osvajao zlato barem jednom rukom, a često i s obje. Prije sam bio u kategoriji do 100 kg, sada sam u otvorenoj kategoriji - pojašnjava.

Josip je dešnjak, ali bolje rezultate postiže lijevom rukom i neporažen je pune tri godine. Na zadnjem prvenstvu Hrvatske u Sinju bio je prvak u obaranju lijevom, i četvrti desnom rukom.

Obaranje ruku

Razlog zbog čega je bolji lijevom je taj što mu je desna, kaže, umorna od posla. Josip je građevinac, specijaliziran za postavljanje ‘knaufa’, i svaki dan naporno radi.

- Svaki dan sam na građevini, jedino na dan natjecanja ne radim, a par dana ranije malo štedim ruku. I to je sve, nemam ni poseban režima prehrane, jedem što i svi ostali kod kuće - smije se ovaj simpatični div.

Nježni div obožava kćerkicu

Kako to obično biva, divovi iznimne snage poput Josipa po prirodi su posve različitog karaktera od očekivanoga. Tako je i Josip zaljubljen u svoju kćerkicu, nedavno je dovršio kuću u Brnazama pored Sinja, a ima i kavez s golubovima. Ne bi imao ništa protiv da mu kćerkica (2) krene njegovim stopama.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa